×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Mexiko

Stjärnlaget missar Majorn — kritiserar formatet: "Inte optimalt"

2
Team Liquid-stjärnan Casper "cadiaN" Møller var förkrossad efter den missade Major-platsen.
Det blir ingen Major i vår för superlaget Team Liquid. Storlaget, som deltagit i alla CS:GO-Majors de senaste åtta åren, missar vårens historiska första Major i Counter-Strike 2 efter att ha slutat på en delad sjätteplats i det amerikanska LAN-kvalet till Majorn.

Liquids öde beseglades efter att laget under natten till tisdagen förlorat en direkt avgörande kvalmatch mot Complexity Gaming. Efter matchen var det en besviken Casper "cadiaN" Møller som i en intervju med nyhetssajten Dust2.us kritiserade både sitt eget lags insats men också formatet för kvalet.

— Formatet är förstås inte optimalt. Det är inte rimligt att om du förlorar en bo1 så är du omedelbart nära eliminering, säger han och fortsätter:

— Det borde finnas bättre sätt att hitta de bästa lagen, för jag är inte säker på att vi har de fem bästa amerikanska lagen från kvalen nu.

Kritiken mot formatet är cadiaN inte ensam om. Eftersom det bara var fem lag som skulle ta sig vidare från det amerikanska LAN-kvalet spelades kvalet i ett modifierat swiss-gruppspel där det räckte med två förluster för att åka ut ur kvalet istället för tre förluster som det vanligtvis är. Trots att formatet ändrades valde man att ändå spela de inledande matcherna i bo1-format.

De fem lag som tog sig till Majorn från det amerikanska LAN-kvalet var Furia Esports, Imperial Esports, Pain Gaming, Legacy och Complexity Gaming.

Artikelbild: Pressbild/Team Liquid och PGL
Videokälla: Blast/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..