×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Stjärnan ryter ifrån efter trakasserier och våldtäktshot: "Äckliga människor"

1
Natus Vinceres stjärnspelare rasar efter att spelare betett sig illa mot hans fästmö.
Att kvinnliga spelare utsätts för sexism och trakasserier är ett välkänt problem i spelvärlden. Nu väljer den litauiske CS-stjärnan Justinas "jL" Lekavicius att uppmärksamma problemet efter att hans fästmö Kamil3e blivit illa behandlad när hon spelat matcher på Faceit.

I ett inlägg på X skriver Natus Vincere-spelaren hur han fått höra hur spelare trakasserat Kamil3e enbart på grund av att hon är tjej genom att bland annat kalla henne för "hora" och hota henne med våldtäkt.

"Jag förstår inte hur det kan finnas så många äckliga människor på Faceit. Jag lyssnade på några av min fästmös lagkamrater och det är allt 'boostad' och skämt om att hon ska hålla sig i köket till att bli kallad hora och hela vägen till hot om våldtäkt", skriver jL och fortsätter:

"Alla dessa jävla undermänniskor borde få en separat kö. Att solo-grinda Faceit som tjej är fucking miserabelt. Kan inte förstå hur folk sjunker så här lågt och att det är normaliserat".


Inlägget har fått stor spridning och flera spelare instämmer i jL:s kritik. Många påpekar också att Faceit har ett ansvar att hantera den här typen av problematik, något som många upplever att plattformen inte alltid gör effektivt.

Artikelbild: Jamil3e/Twitter och Helena Kristiansson/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..