×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Officiellt: zAAz klar för världens bästa damlag

2
Zainab "zAAz" Turkie fortsätter sin karriär med spel i laget som dominerat damscenen de senaste åren.
Den svenska CS-legendaren Zainab "zAAz" Turkie kommer att spela den kommande säsongen i världens bästa damlag. Under tisdagskvällen presenterades den svenska 32-åringen för Nigma Galaxy genom ett inlägg på X av lagets coach.

Nigma Galaxys damlag har de senaste åren fullständigt dominerat Counter-Strikes damscen. Sedan turneringsarrangören ESL lanserade damtävlingen ESL Impact har laget vunnit samtliga upplagor och alltså inte förlorat en enda stor damtävling på flera år.

zAAz ersätter den ryska spelaren Ksenia "vilga" Klyuenkova som lämnar laget och har meddelat att hon är på jakt efter ett nytt lag att spela för.

Under 2023 spelade zAAz och parhästen Julia "juliano" Kiran för G2 Esports men i slutet av året meddelade organisationen att damlaget läggs på is. Sedan dess har både zAAz och juliano letat efter nya lag och så sent som under helgen sågs juliano spela tillsammans med den tyska organisationen BIG.

Nigma Galaxy spelar just nu i onlinetävlingen Yalla Compass Spring Contender och kommer även att delta i nästa upplaga av ESL Impact League som drar igång i början av mars. Organisationens kontrakt med spelarna går ut i februari och spelarna kommer därefter att leta efter en ny organisation att representera.

Artikelbild: Pressbild/Dreamhack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..