×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med PG efter vinsten i Hälsokampen: "Tänkt fortsätta spela mer tillsammans"

1
August "PG" Segerstedt berättar att Onliners5 satsar på organiserat lagspel nästa år.
Årets sista turnering på spelplattformen Esportal vanns av det svenska mixlaget Onliners5. I en intervju med Fragbite berättar lagets in-game leader August "PG" Segerfeldt att femman kommer att fortsätta satsa under 2024.

Grattis! Vi börjar med den klassiska frågan: Hur känns det att vinna Hälsokampen?

— Tack så mycket! Det känns skitbra! Upplevde ändå att vi fick möta två väldigt bra lag dessutom i kvartsfinalen och semin så det kändes nästan extra bra när man kunde vinna trots att ha gått "en tuff väg".

Det blev en lite stökig final där era motståndare till slut valde att lämna walkover. Kan du berätta lite om matchen ur ditt perspektiv?

— Ja finalen var minst sagt stökig. Vi inledde på Mirage där vi var helt överlägsna trots att deras ukrainska spelare verkade läsa oss ganska så bra, men det blev överkörning trots det. Sedan på Anubis så kom vi aldrig riktigt igång eller fick spela vårt spel så det var ju tänkt att vi skulle gå till en tredje karta för ett avgörande men då verkade det som att ett flertal spelare fick problem i Monaco och droppade.

— Det togs in stand-ins och sedan så kom spelare tillbaka så då blev det oklarheter kring vem som skulle spela. När admin satte en deadline och efter 40 minuter passerat från det att matchen skulle startat så tröttnade admins och gav W.O då Monaco fortfarande inte hade en spelbar femma.

Du och jag snackade ju lite inför slutspelet och då berättade du att ni förberett er litegrann inför tävlingen. Hur mycket betydde förberedelserna för er seger, tror du?

— Ja vi har i två veckors tid börjat jobba för att gå ifrån mix-CS till någonting mer hållbart och vettigt. Så vi har haft genomgångar, pracc och verkligen gått in för att göra det så bra vi kan och spela ihop oss. Det känns givetvis fantastiskt bra att det gav resultat!

— Det har framförallt skapat en trygghet i att man har en tydlig gameplan och man litar på den även fast man är i underläge. I första matchen som var bo1 låg vi under med 0-5 men vi var aldrig oroliga för vi visste hela tiden att vi har något vettigt att luta oss tillbaka mot och mycket riktigt så kunde vi vända den matchen till en 13-9-vinst.

— Kan även tillägga att jag som spelat i många olika mixlag under åren aldrig har känt ett så här stort förtroende för mig som IGL. Det är noll mothugg eller annat onödigt när jag callar och när alla kan jobba kring en och samma idé hela tiden så blir det mycket enklare att spela strukturerad CS. Så det är extra kul att calla när man har fyra personer som verkligen litar på en.

Den senaste veckan har ni skapat ett Twitter-konto för Onliners5 och börjat kommunicera om lagets aktiviteter. Kan du berätta lite om det finns några planer för er femma inför 2024?

— Ja vi har skapat ett Twitterkonto och vi har tänkt att fortsätta spela tillsammans och även lägga ner tid för att ta oss upp i nivå. Så detta är förhoppningsvis inte sista gången vi ser Onliners5 vinna en turnering!

Slutligen; Har du några CS-relaterade nyårslöften inför nästa år?

— Nej inga CS-relaterade nyårslöften dessvärre, det står dock mina lagkamrater för som satt upp flera. Så kanske att jag lägger in ett extra nyårslöfte som är att hjälpa mina teammates att uppnå alla sina!

Artikelbild: Daniel Sandström

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..