×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Förenade Arabemiraten

Spirit vinner miljonturnering i Dubai — 16-åriga supertalangen bäst på servern

1
Danil "donk" Kryshkovets har vunnit sin första stora CS2-titel.
Den 16-åriga supertalangen Danil "donk" Kryshkovets och hans Team Spirit vinner miljonturneringen Betboom Dacha. Laget vände 0-2-underläge mot Virtus.pro till 3-2-vinst i bo5-finalen som varade i över fem timmar.

Spirit var ett av de två lag som inte blev direktinbjudna till tävlingen. Laget förlorade tidigare mot VP i gruppspelet men fick alltså revansch i finalen. donk blev stor hjälte för Spirit i finalen där han toppade scoreboarden på matchens sista avgörande karta och utnämndes efter finalen till turneringens bästa spelare av CS-sajten HLTV.

Genom vinsten drar Team Spirit in 180 000 dollar (~1,8 miljoner kronor) i prispengar.

Virtus.pro
FL1T, Jame, fame, n0rb3r7, mir

Team Spirit
ArtFr0st, donk, zont1x, magixx, chopper

Det var Virtus Pro som öppnade finalen starkast. Laget vann de första två kartorna Overpass och Ancient med 13-8 och 13-9 och efter karta två såg det ut att bli en kort final. Så blev dock inte fallet då Spirit vaknade till ordentligt på karta tre.

På Vertigo reducerade Spirit efter en rejäl överkörning (13-3) på Vertigo. På Mirage kvitterade man sedan efter ännu en stark insats där man vann med hela 13-5.

Avgörandet på Anubis blev sedan ruggigt jämn. Efter 24 rundor spelade kunde inget skilja lagen åt och matchen kom att avgöras först på övertid. Där var det Team Spirits unga femma som visade bäst uthållighet och till slut kunde spela hem kartan med siffrorna 16-13.

Artikelbild: Team Spirit/Twitter
Videokälla: Fissure/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..