×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

ESEA-ligorna går in i slutspel — så går det för svenskarna

1
Här är allt du behöver veta om alla ESEA-ligor!
Alla ESEA-ligor har nu spelat klart sina gruppspel. Detta innebär att ligorna nu går till slutspel och vi kommer att få se vilka lag som kvalar upp en division. I den högsta ligan, Advanced, har det gått tufft för svenskarna. Varken Godsent, Marskalk eller The Prodigies Sweden tog sig till slutspelet. Inte ett enda svensklag gjorde det faktiskt.

Istället var det bara tre svenska spelare som tog sig till slutspel. Jonas "Lekr0" Olofsson och Max "maxster" Jansson från mixen Wu-Tang Clan och Leo "Silence" Ingvarsson från ex-7AM. De startar båda sin slutspelsresa idag. De två bästa lagen går direkt till ESL Challenger League medan 3-6 får spela kval upp dit.

I division ner i Main gick det inte heller bra för svenska lag och spelare. Bästa svensklaget var som placerade sig på plats 35 men det räckte inte till en slutspelsplats. Bara en svensk är klar för slutspelet, Oliver "Xype" Bertling från laget Royals.

Ett hopp ner till Intermediate så har det faktiskt gått bättre för svenskarna. Två svensklag är klara för slutspelet, Curlews och Godsents akademilag, Young Gods. Vi hittar även ytterligare en svensk spelare. Jennica "jenkon" Sjögren från NIP Impact har också hon kvalat sig vidare till slutspelet.

Längst ner i Open har det också gått bättre för svenskarna. Där har lag som OH-Gaming och Xtream e-sport säkrat slutspelsplatser. Även G2 Esports damlag, G2 Oya, med Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie är klara för slutspelet.

Slutspelsträden går att se här.

Artikelbild: Kim Andersson, Wojciech Wandzel/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..