×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Valve uppdaterar sin världsranking — möts av kritik

1
Olof "olofmeister" Kajbjers mixlag rankas högre än Eyeballers.
I onsdags uppdaterade speltillverkaren Valve sin egentillverkade världsranking av Counter-Strike-lag. I samband med detta uppdaterade Valve också algoritmen bakom rankingen så att den tar mindre hänsyn till gamla resultat.

Trots ändringarna fortsätter Valve att kritiseras för rankingen, rapporterar CS-sajten HLTV. Kritiken består främst i faktumet att rankingen mestadels tar hänsyn till intjänade prispengar, något som gör att lag som vinner onlinetävlingar belönas med mer rankingpoäng än lag som deltar i stora LAN-tävlingar men inte når långt i dem.

En annan faktor som kritiseras är faktumet att rankingen inte utesluter välgörenhetsturneringar vilket kan få närmast parodiska konsekvenser. Ett exempel på det är att den femma som Olof "olofmeister" Kajbjer mönstrade i sommarens välgörenhetsturnering GOAT League för tillfället är rankade på plats 43 i Europa — högre än både Eyeballers (70) och Godsent (88).

Framöver kommer betydelsen av rankingen att öka, då Valve tidigare meddelat att turneringsarrangörer måste utgå från rankingen om man vill dela ut direktinbjudningar till sina tävlingar.


Artikelbild: Stefan Romare och Daniel Sandström

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..