×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukrainska CS-spelare på lista över atleter som brutit mot utreseregler

1
Några av landets främsta Counter-Strike-spelare återfinns på en lista över atleter som brutit mot de nya krigsreglerna.
Inte mindre än sju ukrainska Counter-Strike-spelare återfinns på en lista över sammanlagt 236 ukrainska atleter som brutit mot landets utreseregler. Det rapporterar den ryska nyhetssajten Escorenews.

Till följd av Rysslands invasion av Ukraina har landet infört stränga utreseregler som förhindrar ukrainska män i åldrarna 18—60 år att lämna landet. Ett av få undantag har varit atleter som tillåtits lämna landet under en kort period för att delta i internationella tävlingar.

Under fredagen släppte det ukrainska ungdoms- och idrottsdepartementet en lista över de atleter som tillåtits resa ut ur landet men inte återvänt i tid. På listan återfinns Monte-spelarna Victor "sdy" Orudzhev, Volodymyr "Woro2k" Veletniuk och Sergiy "DemQQ" Demchenko samt B8-spelarna Arseniy "cptkurtka023" Derevinskiy, Denis "amster" Liashenko, Alexey "Alex666" Yarmoshchuk och Mykhailo "Owner" Lymar.

Enligt Escorenews har Monte gjort ett uttalande där man förklarat att lagets spelare medvetet brutit mot reglerna för att förbereda sig inför Majorn i Paris där laget slutade på en delad femteplats. Man skriver vidare att samtliga spelare kommer att återvända till Ukraina.

Det är i skrivande stund oklart vad följderna kan bli för spelare som återfinns på listan.

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: Blast/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..