×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

ESL håller amerikanska Majorkvalet i Sverige — ber om ursäkt på Twitter

1
"Vi tappade siktet på vad som var rätt sak att göra..."
ESL ber om ursäkt för att det amerikanska Majorkvalet hålls i Stockholm. I ett pressmeddelande på Twitter skriver produktledningschefen Shaun "Apollo" Clark om det kontroversiella beslutet.

"Det är väldigt enkelt, Amerikas RMR borde ha ägt rum i antingen Nord- eller Sydamerika. Jag är inte här för att komma med ursäkter eller lägga till djupare logik bakom ett dåligt beslut, vi var helt enkelt för långsamma med att vidta lämpliga åtgärder som ledde till att turneringen ägde rum i ett visum-neutralt land.", skriver Apollo.

Anledningen bakom nödvändigheten av ett visum-neutralt land grundades från IEM Dallas där ett flertal lag tvingades ersätta spelare och platser till följd av USA:s stränga visumkrav för att ens kunna sätta fot i landet.

"För närvarande kan vi inte vända på detta, för alla lag som vill anlända tidigare arbetar vi på att koppla dem till eller föreslå potentiella lägerplatser för att optimera förhållandena inför konkurrenterna.", fortsätter Apollo.

"Det är viktigt att vi gör de här sakerna rätt, vi fastnade med att optimera logistiken och vi tappade siktet på vad som var rätt sak att göra/bäst för communityn.", avslutar Apollo pressmeddelandet med.

Mediaikonen Richard Lewis kritiserade beslutet på Twitter och visum-ursäkten som klanderlig mot organisationen där han menar att USA:s visumkrav har varit problematiska i åratal redan innan den globala pandemin.

Artikelbild: Pressbild/ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..