×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Coacherna stängs ute från Major-kvalet — tillåts inte vara i samma rum som spelarna

1
Proffslagens tränare får inte bidra under de öppna Major-kvalen.
När de öppna Major-kvalen drar igång under nästa vecka får de deltagande lagen klara sig utan sina coacher. Tränarna stängs nämligen helt ute från deltagande i kvalen, rapporterar den danska nyhetssajten Dust2.dk.

Det är i sektionen om coacher i ESL:s regelverk som det framgår att coacher och annan personal inte får "synas, höras, kännas eller vara närvarande" under onlinematcher i Major-kvalet. Tränarna får uttryckligen inte befinna sig i samma rum som spelarna och får heller inte sitta med i Teamspeak eller på något annat sätt kommunicera med spelarna under matcherna.

När de öppna kvalen är färdigspelade återstår de stängda Major-kvalen som spelas i LAN-miljö. Då tillåts lagen att registrera en coach som får sitta bakom spelarna under matcherna och kommunicera under uppvärmning, halvtid och taktiska timeouter.

Eftersom både Ninjas in Pyjamas och Faze Clan blivit direkt inbjudna till de stängda Major-kvalen påverkas inte de svenska topptränarna Daniel "djL" Narancic och Robert "RobbaN" Dahlström av online-reglerna.

Artikelbild: Stefan Romare och Kalle Strömgren

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..