×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

nexa om NiKos betydelse för G2: "Han carryade skiten ur oss"

1
Trots superstjärnan Nikola "NiKo" Kovačs fantastiska individuella prestationer tror OG:s nyförvärv Nemanja "nexa" Isaković att G2 var stabilare utan honom.
Häromdagen meddelade G2 Esports och OG att lagen gjort ett spelarbyte där Nemanja "nexa" Isaković hamar i OG:s femma i utbyte mot Aleksi "Aleksib" Virolainen.

I OG:s podcast, OG:s Monkey Business Show, berättar nexa om sin syn på G2:s lagbygge under sin tid i organisationen. Han avslöjar då att han tycker att den femma som G2 mönstrade innan storstjärnan Nikola "NiKo" Kovač anslöt till laget var mer stabil än den version av laget som han nu lämnar.

— Innan vi hade NiKo hade vi inte direkt någon superstjärna i laget. Vi var fem killar som trodde på varandra och jag tror att vi på ett sätt var ett bättre lag då, säger nexa.

— Trots att vi inte vann några stora turneringar var vi rankade etta på HLTV:s världsranking under ett par veckor. Vi höll ihop och hade en riktigt bra lagkänsla vilket fick oss att verkligen njuta av att spela. Det gjorde att vi var superkonsekventa och kunde sluta på topplaceringar under flera månaders tid.

När G2 signade NiKo i oktober 2020 ändrades dynamiken i G2 och resultaten uteblev till en början. Först efter ett halvår i laget började resultaten att komma och mot slutet av 2021 var G2 ett av världens absolut starkaste femmor.

— När vi fick in NiKo ändrades balansen i laget och vi kunde sluta sist i en turnering för att sedan nå final i nästa. Det var mycket upp och ned hela tiden och mycket handlade om NiKos prestation, han var verkligen lagets megasuperstjärna. Han carryade skiten ur oss men när han spelade dåligt så spelade resten av laget dåligt också.

— Jag föredrog den versionen av laget där vi hade en stark lagstruktur som inte var beroende av en stjärnspelare för att kunna nå toppen. Det vi behövde var att alla litade och trodde på varandra och en bra struktur där alla hade kul när de spelade istället för att satsa allt på en spelare som får en oerhörd tyngd på sina axlar. Om han gör ett misstag så rasar allt ihop, säger nexa.



Den nya OG-femman spelar sin premiärmatch för säsongen på lördag då laget kliver in i Blast Premiers gruppspelsfas. Laget ställs mot Astralis i sin första match och har dessutom MIBR och världsettan Natus Vincere i sin grupp.


Artikelbild: Stefan Romare
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..