×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

3 frågor som kan få sitt svar under IEM Winter

3
Imorgon spelas de första matcherna i IEM Winter 2021. Här är tre frågor som kan få sitt svar under turneringen.

1. Vilket är världens näst bästa lag?

Det råder inga som helst tvivel om att Natus Vincere är världens bästa lag just nu. Laget har vunnit i princip allt som går att vinna under hösten och har dessutom gjort det på ett dominerande sätt.

Vilket lag som är näst bäst i världen är dock inte skrivet i sten. Och IEM Winter är det perfekta tillfället att ta reda på det.

Dan
Dan "apEX" Madesclaire och hans Team Vitality lär vara ett av lagen som slåss om titeln i Navis frånvaro. Foto: Stefan Romare.

Eftersom Navi inte är med i turneringen är det fritt fram för de övriga lagen att kliva upp i rampljuset och knipa en titel. Finalisterna i Majorn och Blast Premiers höstfinaler, G2 Esports och Team Vitality, måste förstås nämnas som givna titel-utmanare.

Förutom dem finns också CIS-regionens andra storlag Gambit Esports med i turneringen. Istället för att vara med i Blast Premiers höstfinaler åkte laget till Ungern och vann LAN-turneringen V4 Future Sports Festival.

Utöver dessa tre givna favoriter finns det alltid möjlighet för lag att skrälla. De nordiska hoppen Astralis, Heroic och Ninjas in Pyjamas kan nämnas som några utmanare som kan gå långt.

2. Är det nya Fnatic redo att utmana världstoppen igen?

KRIMZ och Brollan har siktet inställt på värdstoppen. Foto:  Pressbild/Dreamhack.
KRIMZ och Brollan har siktet inställt på värdstoppen. Foto: Pressbild/Dreamhack.

Till oss svenskars förtret beslutade Fnatic i höst att bygga om sin femma helt och hållet och överge tanken på en helsvensk line-up.

Till följd av lagets katastrofala resultat under våren har lagets nya femma flugit lite under radarn under hösten. Laget har inte deltagit i IEM Cologne, Stockholms-Majorn eller Blast Premiers höstfinaler utan istället spelat mindre glamourösa turneringar och levererat fina resultat i dem.

Nu är det så dags igen för Fnatic att ställas mot världstoppen och frågan är om Ludvig "Brollan" Brolin och Freddy "KRiMZ" Johanssons nya semi-brittiska femma är redo att mäta sig med de bästa igen.

Mycket står på spel för Fnatic som vill vara en organisation som krigar om de ädlaste titlarna. En bra prestation i IEM Winter skulle vara en bra början på vägen tillbaka.

3. Blir NIP bättre eller sämre av sina lagändringar?

Sveriges bästa lag Ninjas in Pyjamas har haft ett minst sagt aktivt år vad gäller spelarbyten. Inte mindre än fyra gånger har ninjorna bytt ut en spelare från huvudfemman i år.

Det senaste bytet kom så sent som för ett par veckor sedan då laget plockade in den danske supportspelaren Patrick "es3tag" Hansen till förmån för en av Sveriges största talanger Linus "LNZ" Holtäng.

Hampus
Hampus "hampus" Poser har fått jobba med fyra olika femmor under året. Foto: Stefan Romare.

Den nya femmans första framträdande i Blast Premiers höstfinaler bjöd inte på några vidare ljusglimtar. Svenskarna förlorade två raka matcher och slutade sist i turneringen. Har laget gjort några framsteg under den korta perioden mellan de två turneringarna eller blir det åter en plats i botten för NIP?

Artikelbild: Stefan Romare och Igor Bezborodov/Starladder

Vilket lag går längst i IEM Winter 2021?

714 personer har röstat

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..