×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Toppmöte för NIP i Blast Premier-gruppen: "Ett svårare lag att slå"

1
Kan Hampus "hampus" Posers mannar stänga ned Nikola "NiKo" Kovač och säkra en slutspelsplats?
De två förhandsfavoriterna i grupp B höll för trycket i gårdagens inledande Blast Premier-matcher. Ninjas in Pyjamas övertygade mot BIG och G2 Esports vann sin match mot MIBR.

Idag ställs favoriterna mot varandra i gruppens upper bracket-final. Segraren i dagens match säkrar en plats i Blast Premier-slutspelet i Köpenhamn medan förloraren behöver vinna ytterligare en match för att knipa en slutspelsplats.

Till skillnad från i gårdagens möte mot BIG är svenskarna i dagens match mer av en underdog än favoriter. Under våren möttes de båda lagen fyra gånger och G2 vann tre av de mötena. Värt att notera är dock att varje G2-vinst kom efter att laget vunnit en karta på övertid.

Att lagen vanligtvis spelar riktigt jämnt påverkar förstås också svenskarnas förväntningar på matchen. Efter matchen igår berättade Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora om sina tankar kring dagens motståndare.

— Det kommer att bli en svår match. G2 är ett svårare lag att slå än BIG. De har riktigt bra individuella spelare i form av Nikola "NiKo" Kovač och Nemanja "huNter" Kovač som kan ha dagar där de själva avgör matcher. Även om man är ett riktigt bra lag är det svårt att vinna mot det, sade Plopski.

I G2:s match mot MIBR var det just NiKo som var den största faktorn bakom lagets vinst. 24-åringen hade flest kills på både Mirage och Inferno och slutade serien med en ADR på 107.5, vilket inte är mycket sämre än REZ:s 118.1 mot BIG.

På förhand ser det alltså ut att bli en minst sagt spännande match mellan två lag som hör hemma i den absoluta världstoppen. I gårdagens intervju konstaterade Plopski att det kan bli det lag som är bäst för dagen som avgör vilka som går segrande ur striden.

— Jag tror det blir en jämn match, men om vi spelar som vi gjorde idag så vinner vi, sade han efter gårdagens vinst.

Matchen spelas klockan 16:30 och sänds på Blast Premiers Twitch-kanal.



Artikelbild: Pressbild/NIP och Stephanie Lieske/ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..