×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LISTA: De mest minnesvärda händelserna från Dreamhack

1
Tiden med Dreamhack som turneringsarrangör i CS:GO är över. Detta efter att alla deras turneringar nu kommer att gå under ESL:s fana. Vi har därför valt att blicka tillbaka på några av de mest minnesvärda ögonblicken från Dreamhack.
Dremhack har varit ett den av Counter-Strike-historien nästan sedan spelets start. De har varit i framkanten av spelet under alla dessa år. För CS:GO höll de turneringar direkt och Dreamhack Valencia 2012 var den första stora internationella turneringen för spelet. Förutom detta har de även arrangerat tre majors, två av dessa i Sverige.

Detta är nu tyvärr över. ESL och Dreamhack har varit samma företag under en längre period och väljer nu att döpa om alla turneringar under ESL:s fana. Vi tycker därför det är viktigt att blicka tillbaka på de otroliga minnen som Dreamhack har gett oss.

Det är nästan omöjligt att skapa en lista om de mest minnesvärda händelserna från alla dessa fantastiska turneringar som Dreamhack har givit oss, men vi vill försöka ändå. Det går såklart att nämna Adam "friberg" Fribergs otroliga runda på Dust2 under Dreamhack Summer 2014, som går att se i videospelaren ovan, eller Richard "Xizt" Landström och hans powerdefuse under samma turneringen året innan.

Vi har dock valt att fokusera på de händelser som satte svensk CS på kartan, både på ett positivt och på ett negativt sett. Detta är enligt oss de mest minnesvärda svenska ögonblicken från Dreamhacks turneringar i CS:GO. Det här såhär vi kommer att minnas Dreamhack som turneringsarrangör i Counter-Strike.

Fnatic vinner den första majorn på Dreamhack Winter 2013


Counter-Strike: Global Offensive var i sin begynnelse när det blev klart att vi skulle få se en turneringen som var sponsrad av Valve. Denna typen av turneringar blev kallade majors och är nu det största man kan vinna i CS:GO. Den första spelades på Dreamhack Winter 2013.

Alla trodde att turneringen skulle stå mellan Ninjas in Pyjamas och VeryGames. Matchen mellan de två bästa lagen i världen spelades dock redan i semifinalen. En match som NiP vann med 2-1 i kartor. Allt stod nu klart att NiP, det laget som dominerat spelet sedan start, skulle vinna den första majorn på hemmaplan.

Men det blev en rejäl upset i finalen. Det blev det unga laget Fnatic som tagit sig hela vägen och ställdes mot NiP. De lyckades också vinna finalen och startade en rejäl rivalitet mellan de två svensklagen.

Fnatic och boostskandalen under Dreamhack Winter 2014


Ett år efter den första major var det dags för Dremhack att återigen arrangera en Valvesponsrad turnering i Jönköping. Med den unika scenen och en ny rivalitet som blossats upp så såg det ut som att turneringen skulle bli rejält intressant. Ingen kunde nog vänta hur speciell den skulle bli.

Den nya rivaliteten var återigen mellan ett svenskt och ett franskt lag. Men nu var det inte NiP och VeryGames utan Fnatic och LDLC. Alla hoppades på att de skulle ställas mot varandra i finalen men återigen fick vi se matchen tidigare än så, denna gången i kvartsfinalen. Lagen vann sina egna kartval rätt så bekvämt, allt skulle nu avgöras på Overpass.

LDLC fick en otroligt stark CT-sida med 12 vunna rundor. De vann också pistolrundan på sin T-sida och det såg nu mörkt ut. Det var då som Olof "olofmeister" Kajbjer hamnade i rampljuset. Fnatic hade hittat en boost som gjorde att de kunde se stora delar av kartan. Med hjälp av boosten så tappade de inte en runda till utan vann kartan med 16-13.

Men var boosten tillåten eller inte? LDLC bad Dreamhack att kolla på fallet då det var en pixelboost. Men att boosta på en pixel var okej men det fanns ett annat problem. Fnatic kunde se igenom en vägg och Dreamhack beslöt att den andra halvan skulle spelas om. Men då var det Fnatics tur att be Dreamhack att kolla på en boost som LDLC gjorde. Boosten var inte lika bra men även där kunde man se igenom osynliga texturer.

Det beslutades nu att hela kartan skulle spelas om. Men efter att Fnatic fått otroligt mycket hat från comunityn så valde de att lämna walkover. Laget hade varit hatat sen innan men nu blev det ännu större. LDLC fortsatte turneringen och gick hela vägen till final. Där vann de mot Ninjas in Pyjamas, sista kartan var också Overpass.

Ninjas in Pyjamas vinner Dreamhack Masters Malmö 2016


Dreamhack hade varit med i CS:GO sedan starten och de hade arrangerat hela tre majors. Men det kändes som de nu börjat falla bakom andra turneringsarrangörer lite. CS:GO började nu fylla arenor världen över och detta hade inte Dreamhack lyckats med ännu. Allt detta skulle nu förändras när de valde att arrangera en stor turneringen i Malmö.

Dreamhack Masters Malmö blev namnet och slutspelet avgjordes framför en fullsatt Malmö Arena. Allt svenskt hopp stod i Ninjas in Pyjamas och det rätt så nya laget, Godsent. NiP hade haft det tufft i gruppen och förlorade sin inledande match mot danska Dignitas med hela 16-2. Även Godsent hade haft det tufft då de förlorade mot Navi.

Men båda lagen tog sig till slutspelet och ställdes mot varandra i semifinalen. Ninjas in Pyjamas var stora favoriter, både spelmässigt och i arenan. Det blev en jämn kamp men det var tillslut NiP som vann matchen och tog sig till final. Där ställdes de mot Navi och vann med 2-0 i kartor. Publikens jubel är fortfarande något som ger de flesta rysningar idag.

Fnatic vinner Dreamhack Masters Malmö 2019


Trots den starka starten på 2019 så hade Fnatic börjat tappa mot sommaren. De valde därför att göra en stor förändring. Både Robin "flusha" Rönnquist och Maikil "Golden" Selim återvände till laget. Första turneringen blev när Dreamhack återvände till Malmö för första gången sedan 2017. Det svenska laget fick en tuff start på gruppspelet när de förlorade mot ENCE.

De var nu tvungna att kämpa sig igenom lower bracket av grupp A för att tillslut säkra en plats i slutspelet. Allt började mot Ninjas in Pyjamas och precis som alltid så blev det en jämn kamp mellan de två svensklagen. Fnatic gick som det vinnande laget och tog sig även förbi Astralis i semifinalen. Nu var det bara ett lag som stod i vägen, Mathieu "ZywOo" Herbaut och hans Team Vitality.

Det franska laget sågs under denna tiden som ett av världens bästa lag och Fnatic hade precis gjort stora förändringar. Fransmännen gick därmed in som stora favoriter. De vann också den första kartan och askungenhistorien började se ut mörk ut. I den andra kartan kunde Fnatic snabbt komma upp till 15 rundor men lyckades inte stänga, övertid krävdes för att de skulle ta matchen till karta tre.

Mirage var den sista kartan som spelades och det var jämt hela vägen igenom. När det stod 15-13 hade Fnatic ont om pengar och många spelare hade endast pistoler. Det såg nu ut som att även denna karta skulle gå till övertid. Men efter otroligt snygga frags av Ludvig "Brollan" Brolin så kunde Fnatic stänga kartan och vinna hela turneringen. Detta var den sista Dreamhack Masters-turneringen att spelas på LAN och även den sista LAN-turneringen som ett svensklag faktiskt vann.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..