×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Efter Pro League-succén: Fnatic stora favoriter i Blast Nordic Masters

1
Kan Fnatic rida på framgångarna från ESL Pro League-gruppspelet?
Imorgon börjar mini-turneringen Blast Nordic Masters. En plats i Blast Premier Fall Showdown står på spel i turneringen som pågår över helgen. Trots att det "bara" är tal om ett kval återfinns en hel del intressanta svenska namn bland deltagarna.

Först och främst är storlaget Fnatic ett av de deltagande lagen. Då laget inte är ett av de tolv partnerlagen till Blast Premier behöver man gå den långa vägen för att i slutändan kunna nå Blast-tourens största tävlingar.

Lagets nya femma har imponerat i ESL Pro League och kliver troligtvis in i helgens turnering med en stor dos självförtroende. Den fina starten på säsongen gör att Fnatic, tillsammans med finska ENCE Esports, på förhand är stora favoriter till att vinna helgens turnering. Men med lagets svaga vårsäsong färskt i minne går det inte att utfästa några vinstgarantier.

Fnatic har lottats till grupp B där alla matcher spelas på lördagen. Vilka Fnatic får möta i sin inledande match är i skrivande stund okänt då det ännu inte är klart vilket lag som blir det sista laget att delta i turneringen. Klara lag i grupp B är annars Copenhagen Flames och Lyngby Vikings.

Utöver Fnatic deltar också Dignitas i turneringen från svenskt håll. Det profiltunga laget har inlett säsongen på liknande sätt som man avslutade vårsäsongen — med blandade resultat.

I Malta Vibes Knockout Series var Dignitas seedat rakt in i åttondelsfinalen där man slog Nemiga Gaming med 2-0. I kvartsfinalen tog det dock stopp mot Copenhagen Flames och laget slutade därför bara på en delad femteplats.

Dignitas är med sin 57-placering det lag som är lägst rankat av alla deltagare på HLTV:s världsranking, men det går knappast att räkna ut svenskarna bara för det. Tidigare i veckan vann Dignitas mot 31-rankade LDLC och om man får allting att stämma är högstanivån i laget dokumenterat skyhög.

Svenskarna spelar sin första match i turneringen mot ENCE imorgon klockan 12:00. Övriga lag i gruppen är HAVU Gaming och 777 Esports.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..