×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LNZ om NIP-erfarenheten: "Sjukt kul och en helt annan miljö"

2
Ninjas In Pyjamas stortalang Linus "LNZ" Holtäng berättar bland annat hur det känns att spela i världens största turneringar.
Avslutningen på vårsäsongen blev minst sagt intensiv för Linus "LNZ" Holtäng. I början av juni kallades 18-åringen upp till Ninjas in Pyjamas mainlag och bara ett par dagar senare spelade han sin första riktigt stora match med laget i IEM Summer.

Under säsongsavslutningen hann LNZ delta i totalt tre stora turneringar med NIP där bästa resultatet blev en fjärdeplats i Blast Premiers vårfinaler. Enligt 18-åringen själv har erfarenheten av att spela mot världstoppen gjort honom till en mycket bättre spelare.

— Tiden med mainlaget har varit väldigt lärorik på många sätt. Jag har fått känna på hur stor pressen är när man spelar på den högsta nivån och hur det är att spela mot de bästa lagen i världen. Det är sjukt kul och en helt annorlunda miljö jämfört med hur det känns att spela i tier 2/3-turneringarna, säger han.

Den sista turneringen för säsongen, IEM Cologne, gick dock inte som LNZ eller NIP hoppats på. Svenskarna åkte ut redan i gruppspelet efter förluster mot CIS-lagen Virtus.pro och Gambit Esports.

— Jag tror vi alla kände att vi hade mer att ge den turneringen och att vi kände att vi kunde kommit längre. Jag kände personligen att jag hade en ganska dålig turnering vilket jag är missnöjd över, säger LNZ.

— Det handlade om att vara min bästa version av mig själv vilket jag inte lyckades vara.

IEM Cologne var också talangens första stora riktiga turnering i LAN-miljö, något som också inverkade på prestationen.

— Det var sjukt kul att vara i en sådan miljö, det blev lite av en annorlunda atmosfär när man var där vilket gjorde det ännu roligare att spela. Jag var lite mer nervös än vad jag hade varit online vilket jag tror hade en negativ påverkan på mitt spel, säger LNZ.

Exakt vad som kommer att hända med spelaren i höst är ännu inte officiellt. Ninjas In Pyjamas har inte meddelat vem lagets femte spelare ska vara på sikt. Fram till dess passar LNZ på att njuta av lite välförtjänt semester.

— Nu tar jag det lugnt, träffar polare, badar och solar. Sedan är det tillbaka till CS igen, säger han.

Artikelbild: Stephanie Lieske/ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..