×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

GLÄDJEBESKEDET: CS:GO-majorn kan spelas i Stockholm

2
Hoppet om en CS:GO-major i Stockholm lever ännu.
CS:GO-majorn kan komma att spelas i Stockholm som planerat. Det meddelar turneringsarrangören PGL i ett pressmeddelande.

— Det är hoppfullt att PGL fortfarande håller sig till planen om en CS:GO-major i Stockholm. Detta är ett styrkebesked för en organiserad e-sportrörelse, säger Svenska E-sportförbundets ordförande Sammi Kaidi som är en av flera svenska parter som under de senaste veckorna arbetat med att lösa frågan.

I pressmeddelandet skriver turneringsarrangören att majorn kommer att spelas i Sverige förutsatt att två förbud, som för tillfället är i kraft, tas bort. För det första behöver inreseförbudet förändras så att PGL:s personal och turneringens deltagare kan komma in i landet. Detta kommer troligtvis att ske redan den 23 augusti då regeringen under förra veckan lämnade ett ändringsförslag om detta.

Det andra förbudet som behöver lyftas är de restriktioner som finns kring publiksiffror för allmänna sammankomster. För tillfället finns det restriktioner som gör att majorn inte kan spelas inför en fullsatt publik i Avicii Arena. Denna begränsning kan dock, förutsatt att regeringens avvecklingsplan för coronarestriktionerna går som planerat, att tas bort den 15 september i år.

— Vi har tillsammans med andra seriösa aktörer lyckats få med oss politiken på ändringar i inreseförordningen. Det enda som ska stoppa majorn i Stockholm eller andra delar av världen är en ökad smittspridning av deltavarianten, vilket ligger utom vår kontroll, säger Sammi Kaidi.

En förutsättning för att lättnaderna blir av är dock att pandemiutvecklingen fortsätter i rätt riktning. För att restriktionerna ska tas bort i september krävs det att Sverige når det som regeringen kallar för "nivå ett".

Enligt en artikel i Dagens Nyheter är Sverige på god väg att nå de mål som satts upp för nivå ett redan i dag. Detta kan dock komma att ändras om smittspridningen ökar och belastningen på sjukvården blir högre.

PGL:s besked innebär alltså inte att det är 100 % säkert att majorn kommer att spelas i Stockholm, men utsikterna ser betydligt ljusare ut än vad de gjorde för några veckor sedan när turneringens deltagare inte var garanterade inträde i landet.

I pressmeddelandet förklarar PGL att kravet på publik finns för att möjliggöra för de lokala fansen att ta del av CS:GO i världsklass. Om bara en liten grupp fans kan delta i evenemanget menar PGL att det är bättre att turneringen hålls någon annanstans.

Enligt uppgifter till Fragbite kan Avicii Arena med dagens restriktioner ta in en publik på omkring 4000 personer, vilket PGL alltså inte anser vara tillräckligt för att hålla evenemanget i Sverige.

Om kraven inte uppfylls kommer PGL att flytta majorn till en annan europeisk stad. Vilken stad det skulle vara är ännu inte känt.

Läs hela PGL:s pressmeddelande här.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..