×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Efter första RMR-kvalen: Så ser den europeiska rankingen ut just nu

1
Det är inte så himla lätt att hålla reda på majorkval, RMR-turneringar och vad det är för poäng som slumpas ut till lagen. Men oroa dig inte, här har vi samlat den information du behöver om RMR-systemet och den europeiska RMR-tabellen just nu.
Stockholms-majorn som hålls i november är årets viktigaste turnering och självklart vill alla stora lag vara med. Vägen dit går genom RMR-systemet.

RMR står för Regional Major Rankings och är ett poängsystem som tagits fram av Counter-Strikes spelutvecklare Valve. Syftet med systemet är att avgöra vilka lag som ska bjudas in till årets Major-turneringar.

Poängsystemet är fördelat på sex olika regioner: Asien, Europa, Nordamerika, Oceanien, OSS-området (CIS på engelska) och Sydamerika. Lagen med högst poäng i varje region belönas med en plats i Majorn.

Lagen tjänar poäng genom att delta i RMR-turneringar under året. Ju bättre resultat lagen når i turneringarna, desto mer poäng får lagen. Lagen har dessutom med sig en del poäng från förra årets RMR-turneringar, eftersom förra årets major inte blev av.

I Europa hålls tre RMR-turneringar inför årets Major i Stockholm. Flashpoint 3 var årets första RMR-turnering och det är ännu oklart när de övriga två RMR-turneringarna ska hållas.

Den europeiska RMR-tabellen just nu
1. Ninjas in Pyjamas - 1860 poäng
2. Heroic - 1660 poäng
3. G2 Esports - 1640 poäng
4. Mousesports - 1600 poäng
5. BIG - 1500 poäng
6. Team Vitality - 1480 poäng
7. Astralis - 1280 poäng
8. FunPlus Phoenix - 1040 poäng
9. DBL PONEY - 720 poäng
10. Complexity Gaming - 700 poäng
11. Sprout - 600 poäng
12. Anonymo Esports - 500 poäng
13. Fnatic - 490 poäng
14. OG - 430 poäng
15. Faze Clan - 310 poäng
16. HYENAS - 208 poäng

I den europeiska kvalgruppen är det elva lag som får en plats i majorn. Plats 1-3 får legend-status, plats 4-9 får challenger-status och plats 10-11 får contender-status.

Lag kan också få avdrag på sina RMR-poäng bland annat om man gör rosterförändringar.

Artikelbild: Pressbild/Ninjas In Pyjamas. OBS! Bilden är ett montage.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..