×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ACON

Efter första RMR-kvalen: Så ser den europeiska rankingen ut just nu

1
Det är inte så himla lätt att hålla reda på majorkval, RMR-turneringar och vad det är för poäng som slumpas ut till lagen. Men oroa dig inte, här har vi samlat den information du behöver om RMR-systemet och den europeiska RMR-tabellen just nu.
Stockholms-majorn som hålls i november är årets viktigaste turnering och självklart vill alla stora lag vara med. Vägen dit går genom RMR-systemet.

RMR står för Regional Major Rankings och är ett poängsystem som tagits fram av Counter-Strikes spelutvecklare Valve. Syftet med systemet är att avgöra vilka lag som ska bjudas in till årets Major-turneringar.

Poängsystemet är fördelat på sex olika regioner: Asien, Europa, Nordamerika, Oceanien, OSS-området (CIS på engelska) och Sydamerika. Lagen med högst poäng i varje region belönas med en plats i Majorn.

Lagen tjänar poäng genom att delta i RMR-turneringar under året. Ju bättre resultat lagen når i turneringarna, desto mer poäng får lagen. Lagen har dessutom med sig en del poäng från förra årets RMR-turneringar, eftersom förra årets major inte blev av.

I Europa hålls tre RMR-turneringar inför årets Major i Stockholm. Flashpoint 3 var årets första RMR-turnering och det är ännu oklart när de övriga två RMR-turneringarna ska hållas.

Den europeiska RMR-tabellen just nu
1. Ninjas in Pyjamas - 1860 poäng
2. Heroic - 1660 poäng
3. G2 Esports - 1640 poäng
4. Mousesports - 1600 poäng
5. BIG - 1500 poäng
6. Team Vitality - 1480 poäng
7. Astralis - 1280 poäng
8. FunPlus Phoenix - 1040 poäng
9. DBL PONEY - 720 poäng
10. Complexity Gaming - 700 poäng
11. Sprout - 600 poäng
12. Anonymo Esports - 500 poäng
13. Fnatic - 490 poäng
14. OG - 430 poäng
15. Faze Clan - 310 poäng
16. HYENAS - 208 poäng

I den europeiska kvalgruppen är det elva lag som får en plats i majorn. Plats 1-3 får legend-status, plats 4-9 får challenger-status och plats 10-11 får contender-status.

Lag kan också få avdrag på sina RMR-poäng bland annat om man gör rosterförändringar.

Artikelbild: Pressbild/Ninjas In Pyjamas. OBS! Bilden är ett montage.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..