×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Galaxy Racer vidare till slutspel i Blast Rising: "Jag kände mig själv ganska chanslös"

1
Galaxy Racer är klara för slutspelet av Blast Rising. Detta efter två vinster under gårdagen mot Tricked och AGO. Fragbite pratade med Joel "JoeLXD" Holmlund efter matchen.
Gruppspelet av Blast Rising startade under gårdagen. Där fick vi se turneringens första svensklag, Nigma Galaxy, spela två matcher. De ställdes i den första matchen mot det danska laget Tricked Esport. Det blev en relativt enkel match för svenskarna som kunde vinna danskarnas kartval, Overpass, med hela 16-6. På deras egna karta, Train, blev det lite tuffare. Men de kunde tillslut stänga matchen med 16-13.

—Tricked är ett lag jag sett spelat riktigt bra på senaste tiden, och själv kändes det som ett roligt lag att möta. Vi har endast mött dom i pracc en gång tidigare men jag kände absolut att det skulle vara vår match. Skriver Joel "joel" Holmlund till Fragbite.

Näst på tur var det polska laget AGO Esports, som bland annat slog ut Lilmix ur Flashpoint 3-kvalet. Denna matchen blev betydligt tuffare för svenskarna som återigen hade det tufft på sitt egna kartval, Inferno. kartan gick hela vägen till övertid och tillslut var det AGO som säkrade vinsten med 19-16. Men Galaxy Racer vände tillbaka och kunde vinna polackernas karta, Mirage, med 16-11 och även den avgörande kartan, Dust2, med 16-12.

Efter att laget säkrat en slutspelsplats få verkade inte JoelXD vara allt för glad på Twitter. Han skrev där "shitshow deluxus". Vi frågade JoelXD om detta:

—Matchen mot AGO blev däremot jämnare, jag tyckte dock att vi hade övertag i matchen på både första och andra kartan. På twitter, där jag uttryckte mig missnöjd, syftade jag speciellt på första kartan där den kändes som vår match men att vi tappade taget om den. Jag kände mig själv ganska chanslös individuellt och underpresterade vilket kunde kostat oss matchen. Som tur var lyckades vi göra en bra t-sida mot AGO i sista kartan vilket resulterade i en vinst.

Laget har setts mycket kartor under den senaste tiden. De deltar i turneringar så sam Fragleague, Blast Rising och Spring Sweet Spring. JoelXD menar att det både finns positiva och negativa aspekter med detta:

—Under vissa perioder kan det bli mycket matcher men jag tror det kan vara bra för laget då speciellt jag och Chawzyyy lär oss mycket då vi inte har spelat på den här nivån tidigare. Personligt kan jag ibland uppleva stress då jag försöker kombinera spelandet med skolan vilket kan bli tufft ibland, speciellt när det blir mycker matcher på kort tid.



Artikelbild: Alfons Grönqvist

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..