×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-världen reagerar på uppdateringen: "Spela kartjäveln och ge den en chans"

1
Nu är det klart att Train är ute ur map-poolen. I alla fall snart. Den har nu ersatts av Ancient som introducerades till spelet i samband med Operation Broken Fang. Många spelare och profiler har tyckt till på sociala medier. Här har vi samlat de mest intressanta åsikterna.
Den första uppdateringen till map-poolen sedan 2019 är här. Train är ute och istället kommer den nya kartan Ancient in. Detta har såklart lett till många reaktioner bland proffsspelare och profiler. Innan vi tar en kik på det kan vi istället kolla på lite statistik. Under de senaste tre månaderna var Train den tredje minst spelade kartan i proffsscenen, endast Overpass och Vertigo spelades mindre. Om man dock avgränsar det till endast top 30-lag så är faktiskt Train den minst spelade kartan.

På lite mer avslappnad nivå så visas också lite samma mönster men där är Train snäppet populärare. Enligt Leetify så är Train den tredje minst spelade kartan med 6.9 procent. Mindre spelade är Nuke och Vertigo med 4.3 samt 2.6 procent. Den mest populära kartan är utan tvekan Mirage som spelas 30.3 procent av alla matcher. På den svenska sidan Esportal är det faktiskt väldigt likt matchmaking och Faceit. Där är Train den tredje minst spelare kartan med 6 procent. Även där är Nuke och Vertigo mindre populära.

Bildkälla: Leetify
Bildkälla: Leetify

Negativa reaktioner

Det var utan tvekan blandade reaktioner bland proffs och profiler i scenen. Vi har här försökt samla en blandad bild av alla reaktioner som kommit ut sedan kartan släpptes. En profil som var väldigt skeptisk är den franska journalisten neL. Han ifrågarsätter varför de byter ut Train när han själv tycker att Vertigo är en mycket sämre karta. Han undrar också om CSPPA har blivit tillfrågade om detta och om det är rätt att Valve tar detta beslut och inte proffsen själva.



Positiva och blandade reaktioner

Det är faktiskt lite svårare att hitta positiva reaktioner. Det är mestadels lag som har Train som permabann som såklart gillar det de ser. Många är lite mer delade och klagar lite på att folk klagar så mycket. En av dem är Fredrik "slop3" Wahlstedt som anser att folk borde spela den nya kartan innan de ratar den.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..