×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

North lägger ner hela verksamheten — Lekr0 och grux utan organisation

1
Den danska organisationen North finns inte mer. Parken Sport & Entertainment och Nordisk Film har offentliggjort att de valt att lägga ner sin esportsatsning. I och med detta står nu de tre svenska profilerna Jonas "Lekr0" Olofsson, Jimmy "Jumpy" Berndtsson och Denis "grux-" Gutaj utan organisation.
I början av 2017 offentliggjorde Parken Sport & Entertainment, ägarna av FC Köpenhamn, och Nordisk Film att de valt att satsa på esport. Detta gjorde de genom att plocka upp det danska laget som tidigare representerat Dignitas. Laget var just då rankade som världens näst bästa lag men hade lite svårt att ta sig till samma nivå som många hoppades.

De lyckades dock ta sig till final av både ESL Pro League Season 5 samt Dreamhack Masters Malmö samma år. Förutom detta vann de även Dreamhack Open Montreal. 2018 blev hela esportvärlden lite överraskade när de plockade upp spelaren som blev MVP för den senaste majorn, Markus "Kjaerbye" Kjærbye. Men resultaten blev inte starkare. Under hela organisationens livstid vann de endast en riktigt stor turneringen, Dreamhack Masters Stockholm 2018.

Nu har Parken Sport & Entertainment, ägarna av FC Köpenhamn, och Nordisk Film valt att lägga ner hela projektet. I deras uttalande pekar de på den pågående coronapandemin som anledning till att de lägger ner esportsatsningen. I och med detta står både Jonas "Lekr0" Olofsson och Denis "grux-" Gutaj, som anslöt sig till laget i januari, utan en organisation tillsammans med svenska coachen Jimmy "Jumpy" Berndtsson.

Det ser nu även ut som att laget inte kommer att fortsätta att spela tillsammans. Detta om man tittar på de tweets som spelarna har lagt ut. Svenska spelaren grux skriver att det är en sorglig dag. Han tackar laget för den korta tiden han spelade med dem och skriver även att han nu söker efter nya möjligheter. Samma meddelande har även Kristoffer "Kristou" Aamand och René "cajunb" Borg gått ut med.





2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..