×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Med regeländringen kan du köpa en plats i Elitserien

1
Arrangören till Elitserien meddelar inför den sjätte säsongen flera regeländringar. Ändringarna kommer inför helgens kval till Elitserien.
Tidigare har det varit frågetecken om vem som faktiskt äger laget i SECSGO:s olika serier. Nu meddelar arrangören hur det ligger till från och med Vårsäsongen 2021. I högsta serien äger den som står som lagets grundare på Esportal platsen i ligan, eller så ägs platsen av en organisation. I serierna under så är det grundaren som äger laget. SECSGO har även märkt av ett ökat intresse för att köpa en plats i ligan.

De väljer nu att öppna möjligheten att köpa in sig i de olika serierna inklusive den högsta ligan. Det gäller olika regler beroende på om det är en privatperson eller en organisation som köper platsen. Är köparen en privatperson krävs det att laget behåller minst två av spelarna som spelade en eller flera matcher under föregående säsong. Är köparen däremot en registrerad organisation har inte köparen några krav på att behålla ett visst antal spelare från föregående säsong

De gör även ändring gällande lagstorlek och spelarbyten framöver. Tidigare har taket för spelare varit åtta spelare som nu höjs till tio spelare. Under tidigare säsong kunde man se tex Isak "isak" Fahlén gå från Prima till Lilmix under ett transferfönster. Det är nu även möjligt i Region och Challengerserierna. Pressmeddelandet och alla uppdateringar går att läsa i sin helhet här.

Är det rätt eller fel att man kan köpa en plats i Elitserien?

248 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..