×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Sjuka siffrorna — så mycket tjänar spelarna i Cloud9

1
Cloud9:s nya lag i Counter-Strike: Global Offensive är färdigställt. Organisationens general manager, Henry "HenryG" Greer, har varit mycket tydlig om hur mycket varje spelare är värd för laget. Med lite informatiom och matte kan man då lätt lista ut ungefär hur mycket varje spelare får i lön, och det är inga små siffror.
Cloud9 offentliggjorde i september att de valt att plocka upp Henry "HenryG" Greer som general manager för deras CS:GO-lag. Planen har från början varit att bygga om laget till ett sådant som kan slåss om titlar. Laget har nu fem spelare och kommer snart att göra premiär. En annan grej som HenryG var tydlig med från början var att de skulle berätta spelarnas värde och detta har de gjort. HenryG har också berättat att kontraktens värde endast innehåller buyouts och löner. Eventuella bonusar är inte inräknade.

DanmarkPatrick "es3tag" Hansen — Kontraktslängd: 3 år — Kontraktets värde: 2.1 miljoner dollar
Det senaste tillskottet till Cloud9 är också det som kommer att kosta organisatinonen mest pengar. Den danska före detta Astralis-spelaren har ett kontraktsvärde på hela 2.1 miljoner dollar, cirka 18.5 miljoner svenska kronor. Enligt uppgifter till den franska sidan 1pv ligger själva prislappen från Astralis på hela 500 000 dollar, motsvarande cirka 4,4 miljoner kronor. Om dessa uppgifter stämmer så har 24-åringen en månadslön på 44 400 dollar i månaden.

StorbritannienAlex "ALEX" McMeekin — Kontraktslängd: 3 år — Kontraktets värde: 1.65 miljoner dollar
Den första spelaren som laget offentliggjorde var den brittiska ledaren ALEX. Han har varit inaktiv ända sedan mars när han spelade för Team Vitality. Hans buyout är inte offentliggjord men precis som i fallet med es3tag har 1pv uppgifter om detta. Enligt dem ska ALEX pris legat på 250 000 dollar, motsvarande cirka 2.1 miljoner kronor. Ifall detta stämmer så ligger den brittiska spelarens lön på 38 900 tusen dollar i månaden.

TurkietÖzgür "woxic" Eker — Kontraktslängd 3 år — Kontraktets värde: 1.36 miljoner dollar
Den turkiska spelaren blev oväntat bänkad från Mousesports. Då passade HenryG och kompani på att köpa spelaren. Denna gången gick Cloud9 själva ut med att woxic kostade dem 296 000 dollar via Twitter. Denna tweet togs dock bort snabbt därefter. Detta innebär att 22-åringen har en månadslön på 29 600 tusen dollar, ungefär 238 000 svenska kronor.

StorbritannienWilliam "mezii" Merriman — Kontraktslängd: 3 år — Kontraktets värde: 509 000 dollar
Den kanske mest överraskande spelaren som laget valde att plocka upp är den brittiska spelaren mezii. Han sågs nyligen representera Gamerlegion tillsammans med svenskarna Sean "eraa" Casido Knutsson och Alfred "RuStY" Karlsson. För denna spelare valde Cloud9 att gå ut själva med hur mycket han kostade. Detta var 83 000 dollar. Detta innebär att han har en betydligt lägre lön än de tidigare nämnda spelarna på 11 800 tusen dollar.

USARicky "floppy" Kemery — Kontraktslängd 3 år — Kontraktets värde: 432 000 dollar
Den sista spelaren i femman är den unga amerikanska spelaren floppy. Han var en del av sydafrikansk-amerikanska laget som tidigare representerade organisationen. Cloud9 valde att behålla honom trots att det ryktades om att han tackat nej till en början. I och med detta behövde Cloud9 inte betala någon annan organisation för spelaren. Det gör det då väldigt lätt att lista utt att hans månadslön ligger på 12 000 dollar.
igår 14:00
De spelare som alltid höjs till skyarna är de som skjuter hårdast eller drar flest klipp. Men de andra då? De som gör det möjligt för sina madfraggers att skina, ska inte de få lite uppmärksamhet? Jo det tycker vi. Därför har vi tagit fram en lista på årets hittills bästa supportspelare.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..