×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

Häpnadsväckande siffror — så mycket tjänar de danska CS:GO-spelarna

3
Att man kan leva gott på att spela datorspel är inget nytt. Men hur mycket kan man tjäna som proffs har inte organisationerna och spelarna skyltat med. Nu har den danska tidningen B.T kommit med uppgifter om hur de danska CS:GO-spelarna tjänar. Inte helt oväntat är det Astralis som dominerade scenen 2018-2019 som ligger på topp.
Spelarna i Astralis tjänar enligt den danska kvällstidningen B.T, ungefär 200 000 danska kronor i månaden. Vilket blir cirka 280 000 i svenska kronor. Förutom detta får spelarna som dominerade scenen 2018 och 2019 hela 90 procent av vinstpengarna. Årsinkomsten för spelarna Nicolai "dev1ce" Reedtz, Peter "dupreeh" Rasmussen, Emil "Magisk" Reif, Lukas "gla1ve" Rossander och Andreas "Xyp9x" Højsleth under 2019 var ungefär 7 miljoner svenska kronor. Det är en högre årsinkomst än samtliga förutom två spelare i Superliga, Danmarks högsta liga i fotboll. Spelarna i Astralis är på det sättet unika i att spelarna tjänar lika mycket och går till förhandlingarna tillsammans och har inte enskilda möten gällande förhandling av kontrakt.

Spelarna i North får också ta del av hela 90 procent av vinstpengarna. De har däremot olika löner till skillnad från spelarna i Astralis och enligt B.T en genomsnitt på cirka 170 000 svenska kronor per månad. MAD Lions och Heroic är i skrivande stund båda på en högre placering än North i världsrankingen men har en betydligt lägre lön. De har en genomsnittslön på cirka 75 000 svenska kronor. Det beror på att organisationerna är betydligt mindre än North som har stöttning av både fotbollsklubben FC Köpenhamn och Nordisk Film.

Alla belopp är exklusive olika bonusar som vissa spelare har i sina kontrakt. Här garanteras således flera stjärnor en löneförhöjning om laget når till exempel topp-10, topp-5 eller topp-3-placering. Dessutom tjänar spelarna en slant på personliga klistermärken. Klistermärken som du kan köpa och få på dina vapen i spelet. För detta krävs dock att laget tar sig till en Major-turnering.

32 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 32 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..