×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

pyth lämnar CS:GO — väljer att satsa på Valorant

1
Den svenska spelaren Jacob "pyth" Mourujärvi har efter nio år som professionell spelare Counter-Strike: Global Offensive valt att lämna spelet. Istället kommer den före detta Ninjas in Pyjamas-spelaren nu att satsa på Riot Games nya FPS-spel, Valorant.
Jacob "pyth" Mourujärvi offentliggjorde under torsdagen att han efter nio år som professionell spelare valt att lägga CS:GO på hyllan. Svenskens karriär startade i olika mixlag som hatersg0nnahate på semielitnivå. Han låg under ett tag på denna nivå men hans första riktiga lag var den svenska versionen av n!faculty tillsammans med spelare som Markus "pronax" Wallsten och Alexander "rdl" Redl. Tillsammans med laget lyckades han vinna Dreamhack Valencia 2013.

Efter detta hoppade pyth mellan olika svenska lag som SK Gaming, GrayFaceNoSpace och Team Orbit innan han tillslut valde att resa till USA för att spela med Luminosity Gaming. Han blev kvar i staterna i cirka åtta månader utan någon större framgång. Han återvände efter detta hem till Sverige och blev i slutet av 2015 upplockat av Ninjas in Pyjamas för att ersätta Aleksi "allu" Jalli. I NiP blev det succé direkt. De lyckades vinna Dreamhack Masters på hemmaplan i Malmö och det nya NiP såg riktigt spännande ut. De fortsatte spela bra och lyckades efter sommaren vinna IEM Oakland. Efter detta började dock laget dala och efter 18 månader under NiP-fanan fick pyth lämna.

pyth skriver själv i sin Twittlonger att han efter tiden i NiP haft det svårt att komma tillbaka till samma nivå. Detta har också varit tydligen om man kollar på de lag han har spelat i efter. Han återvände till den svenska semiscenen där han spelade med lag som Chaos och Enjoy. De senaste året har han framförallt spelat tillsammans med Lilmix. Han kommer nu istället att satsa på Riot Games nya FPS-spel, Valorant. I spelet har han redan vunnit en turnering, G2 Esports European Brawl, där han spelade med spelare som Joel "emilio" Mako, William "draken" Sundin samt den svenska streamern Joel "Orb" Kumlin.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..