×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Japaleno vidare till Global Challenge — kan kvala in till Pro League

2
Japaleno är vidare till Global Challange. Detta efter att de vunnit mot Nordavind i den sista matchen av MDL-slutspelet. Det svenska laget kan nu kvala sig in till nästa säsong av ESL Pro League. Turneringen är tänkt att spelas i april på LAN men på grund av Coronaviruset kan detta komma att ändras.
Under gårdagen såg vi säsong 33 av MDL avslutas. Två lag, Sprout och AGO Esports, hade redan säkrat sina platser i Global Challenge och nu stod den sista platsen mellan Japaleno och Nordavind. Matchen började på det europeiska lagets kartval, Mirage. Det var dock svenskarna som startade starkast genom att vinna sex raka rundor. De fortsatte starkt och fick med sig elva rundor till sidbytet. Japaleno vann nu även den andra pistolrundan och trots att de förlorade rundan som följde kunde de snabbt stänga kartan med 16-7.

Näst på tur var svenskarnas egna kartval, Inferno. De vann även denna gången den inledande pistolrundan men tappade direkt fem raka rundor till Nordavind. Det europeiska laget fick en otroligt stark CT-sida och fick med sig hela elva rundor till sidbytet. De vann nu också pistolrundan och kom snabbt upp i en ledning på 14-4. Japaleno kunde vinna tre raka rundor men där tog det slut, 16-7 till Nordavind.

Sista och avgörande kartan Overpass och Japaleno vann pistolrundan på sin T-sida. De kunde snabbt efter detta komma upp i en ledning på 4-1 innan Nordavind kunde utjämna vid 4-4. Men efter detta tog svenskarna kommando och tappade endast en runda till under den första halvan, 10-5. När lagen bytte sida började Nordavind ta igen. De vann pistolrundan samt de två rundorna som följde. Helt plötsligt stod det 11-10 fördel Japaleno. Men återigen visade svenskarna att de var de starkare laget. De vann fem raka rundor för att stänga kartan och därmed matchen med 16-11.

I och med detta är Japaleno klara för Global Challenge. På spel i den åtta lag stora turneringen är tre stycken platser till den tolfte säsongen av ESL Pro Leauge samt 75 000 dollar. Turneringen är tänkt att spelas på LAN i april någonstans i USA. På grund av COVID-19, mer känt som Coronaviruset, kan detta dock komma att ändras. Det svåra är dock att det är fyra stycken regioner som slåss om platserna.

Global Challenge
JapalenoAGO Esports
SproutBad News Bears
Team OneTriumph Gaming
AustralienAustralia Premier #1VärldenAsia Pacific #1

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..