×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

DreamHack

Fnatic vidare till final efter övertidsdrama mot Astralis

1
Efter en riktig nagelbitare av semifinal är det svenska laget Fnatic vidare till final av Dreamhack Masters Malmö 2019. Detta efter de ha besegrat danska Astralis med 2-0. Sista kartan gick till övertid och slutade 25-23 till Fnatic.
Den första kartan i semifinalen mellan Fnatic och Astralis startade på svenskarnas kartval, Overpass. De började starkt genom att vinna pistolrundan samt de två rundorna som följde. Astralis kom efter det igång och kunde komma upp i en ledning på 5-4. Men Fnatic var starka på sin T-sida och fick med sig nio rundor till sidbytet. De vann nu också den andra pistolrundan men tappade tre rundor direkt efter det. Det var dock de sista rundorna de förlorade på Overpass, sex raka rundor senare kunde Fnatic plocka hem den första kartan med 16-9.

Matchen gick nu över till danskarnas kartval, Nuke. En karta som Fnatic förlorade i kvartsfinalen mot Ninjas in Pyjamas. De lyckades nu plocka hem den första pistolrundan efter att Ludvig "Brollan" Brolin vunnit en otrolig 1on2. Efter detta kunde de säkra ytterligare fem rundor innan Astralis tog sin första. Danskarna började komma ikapp men Fnatic gick vinnande ur den första halvan med 9-6. De vann också den andra pistolrundan och kom upp i en ledning på 11-6. Astralis vann efter det en ECO-runda, mycket tack vare Nicolai "device" Reedtz med sin Scout. Fnatic kunde tillslut komma upp i 15-11 och hade nu en chans att avsluta matchen. Danskarna lyckades dock tvinga kartan till övertid.

Och övertid blev det. Svenskarna hade chans i den första att återigen stänga matchen men Astralis fortsatte starkt. Det krävdes hela tre övertidsomgångar och totalt fyra matchbollar för Fnatic innan de tillslut kunde vinna matchen med 25-23. I och med detta är de vidare till final av Dreamhack Masters Malmö 2019 där de ställs mot antingen Team Vitality eller Natus Vincere.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..