×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Zeus lägger musen på hyllan — efter Blast Pro Series Moskva

1
Natus Vincere-spelaren Danylo "Zeus" Teslenko har offentliggjort att Blast Pro Series Moskva blir hans sista turnering som professionell spelare. Den ukrainska veteranen avslutar nu en 17 år lång spelarkarriär för att lämna plats åt yngre spelare.
Danylo "Zeus" Teslenko startade sin karriär under 2002 i ett lag som gick under namnet Arsenal. Han gjorde dock ett namn för sig två år senare i Pro100 genom att vinna ett antal lokala turneringar samt att de deltog i World Cyber Games under 2006. Efter Pro100 hoppade han mellan olika lag fram till 2009 när han var med i originallinan av Natus Vincere.

Det ukrainska laget blev snabbt ett lag som utmanade om topplaceringar och under 2010 blev de det första laget att vinna tre stycken majors under ett år. De fortsatte efter detta starkt och kunde under TECHLABS Cup 2012 Moscow plocka hem sin sista guldmedalj i 1.6. Zeus och resterande spelare i Navi gick tillsammans över till Counter-Strike: Global Offensive.

Då de hoppade över till spelet så sent, 4 november 2012, så hade de svårt att prestera lika bra som i 1.6. Laget höll fram till juli 2013 när den första spelaren, Yegor "markeloff" Markelov, lämnade. Tillslut lämnade spelare fram och tillbaka men den som alltid var kvar var Zeus. Han spelade i laget ända fram till augusti 2016 när han blev placerad på bänken. Han skrev då på Twitter att han inte skulle ge upp förrän han vann en major.

Två månader senare anslöt han sig till Gambit Esports och ett år senare var det dags för PGL Krakow Major. Laget var inte på något sätt tippade på att vinna men efter att ha gått genom turneringen med endast två förlorade kartor så kunde Zeus äntligen vinna sin major. Kort efter vinsten så återvände Zeus till organisationen han var med och grundade, Natus Vincere.

Gambit efter deras vinst under PGL Krakow Major

När Zeus återvände fortsatte laget starkt. De kunde vinna totalt fem stycken större turneringen med Zeus som IGL. Den 17 år långa karriären som professionell CS-spelare kommer dock nu att ta slut. Zeus har offentliggjort att hans sista turnering med laget blir Blast Pro Series Moskva som spelas nu i helgen. Han kommer där att försöka plocka hem en sista guldmedalj.

"This is not an end, but a start of a new path. There will be lots of interesting stuff: I want to develop esports in CIS, build a pro academy, engage with the young. I have lots of ideas. But I will not be coaching, at least for now. It might happen sometime in the future." Skriver Zues i offentliggörandet.


3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..