×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

CLG Red vinner WESG World Finals Female över Lazarus

1
Efter en svindlande final står Counter Logic Gaming Red som världsmästare. Laget, som representerade USA under WESG World Finals, vann finalen över Lazarus Esports med 16-14 på Train och 16-14 på Overpass.
Damportionen av WESG World Finals gick av stapeln den 13 mars och innehöll då åtta lag från världens alla hörn. Lagen delades upp i två grupper om fyra och ställdes mot varandra i ett round-robin-format, bäst av två kartor. 105 000 dollar stod på spel mellan deltagarna, en pott som endast de toppande tre lagen skulle få lov att dela på.

Först ut ur turneringen var de två asiatiska lagen, Tyloo Female och ArkAngel Pro Team.Female, som inte vann en enda karta i gruppspelsfasen. De blev följda av Pain Gaming Female samt Team France FE, som även dem föll ur turneringen i gruppfasen.

I den första semifinalen ställdes Counter Logic Gaming Red, som huserade Brianna "masq" Becker som inhoppare för deras kanadeniska spelare Mounira "GooseBreeder" Dobie, mot Those Damn Canadians. Vinsten gick till laget som representerade USA med 2-1. Tätt därpå avancerade även ryska Lazarus Esports Female till final efter en snabb vinst över Carnage Esports Famale. Those Damn Canadians ställdes därefter mot Carnage i tredjeplatsmatchen, som den kanadensiska femman vann med 2-1.


Under söndagsmorgonen var det dags för turneringsfinal mellan CLG Red och Lazarus. Serien började på amerikanskornas kartval, Train, där Lazarus visade på ett starkt försvar med en ledning på 5-0 innan deras motståndare fick chansen att ta sig in i matchen. Den första halvan slutade 9-6 till Lazarus. Efter sidbytet satte CLG Red dock ner foten rejält och kunde snart hamna i ett sex-rundors-momentum vilket vann dem kartan med 16-14.

Näst upp var Overpass där Anna "Ant1ka" Ananikova och hennes lagkamrater än en gång fick en klar ledning, denna gång med hela 9-1. När halvtidssignalen löd stod det 10-5 till Lazarus. Efter sidbytet hade den ryska sidan svårt att fatta fotfäste och det slutade med att CLG Red än en gång kunde stänga kartan med 16-14 vilket ledde till en finalvinst på 2-0 i kartor.


Slutplaceringar och prisfördelning
1. Counter Logic Gaming Red — 60 000 dollar
2. Lazarus Esports Female — 30 000 dollar
3. Those Damn Canadians — 15 000 dollar
4. Carnage Esports Famale
5-6. Team France FE
5-6. Pain Gaming Female
7-8. Tyloo Female
7-8. ArkAngel Pro Team.Female


Artikelbild: WESG

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..