×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ECS

Astralis vinner ECS säsong 6 efter övertidsdrama mot Made in Brazil

1
Astralis fortsätter på sin segersvit. Efter en 16-14-vinst och en 22-20-vinst mot Made in Brazil lyckades de plocka hem sin åttonde turneringsvinst för 2018. Det danska laget lämnar nu Texas och ECS med 250 000 dollar vunna.
Den första kartan, Inferno, blev en riktig nagelbitare. Astralis började med att vinna pistolrundan på sin T-sida och rundan därpå. Efter den rundan började lagen byta rundor fram och tillbaka tills halvan avslutades med 8-7 i danskarnas favör. Astralis fortsatte i samma spår och vann även pistolrundan när lagen bytte sida samt de fyra rundorna efter det. Made in Brazil ryckte efter de rundorna upp sig och tog tre raka rundor. Danskarna kunde återta en runda men fick sin ekonomi förstörd rundan där på av det brasiliansk-amerikanska laget som efter det kunde vinna ytterligare tre rundor på raken. Astralis vann återigen en runda och Mibr vann rundan därpå. Det stod nu 15-14 till Astralis som var tvungna att spela den sista rundan med tre stycken CZ-75. Trots det dåliga köpet kunde Astralis säkra den första kartan tack vare Emil "Magisk" Reif som plockade ner fyra spelare väldigt snabbt.

Den andra kartan, Overpass, var Made in Brazils kartval, något som inte såg helt klart ut i början. Astralis fortsatte med att återigen vinna den inledande pistolrundan för att sätta igång kartan. De vann också sedvanligt de två nästkommande rundorna. Därefter började lagen byta rundor fram och tillbaka tills Mibr vann halvan med 8-7. Astralis vann även den andra pistolrundan för kartan och anti-econ. Efter det var det dock det brasiliansk-amerikanska laget som tog kommando över matchen när de vann sex rundor på raken och hamnade på 14 medan Astralis själva låg på 9 rundor. Danskarna lyckades efter det ta två raka rundor innan Made in Brazil tog en runda och hamnade på kartpoäng. Astralis ville dock inte ge sig. De lyckades vinna runda på runda, en av dom som slutade i en mot två situation som Nicolai "dev1ce" Reedtz lyckades vinna med bara en Scout och en USP. Kartan gick nu till övertid.

I den första omgången av övertiden tog lagen varannan runda. Astralis hade väldigt stor chans att avsluta matchen här men de han ej plantera bomben under den sista rundan när Jake "Stewie2k" Yip löpte ut och sänkte Andreas "Xyp9x" Højsleth. Nu var det dags för den andra övertiden. Och det var Astralis gick starkast ut och vann de två första rundorna. Made in Brazil kunde säkra den sista rundan av första halvan. Astralis såg ut att säkra den matchboll efter den första rundan men Tarik "tarik" Celik lyckades vinna en otrolig en mot fyra-situation. Astralis vann dock de två resterande rundorna och plockade hem kartan med 22-20. Resultatet betyder att Astralis vinner ECS Season 6 och plockar hem 250 000 dollar.
Artikelbild: Helena Kristansson/ESL

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..