×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Female Legends och Challengermode skapar esportliga för kvinnor

4
Women's Esports League har precis blivit offentliggjord av Female Legends och Challengermode. En esportliga för kvinnor med en prispott på 50 000 kronor.
Female Legends och Challengermode har offentliggjort Women's Esports League, en liga i Counter-Strike: Global Offensive och League of Legends bara för kvinnor. Ligan som kommer att starta under första kvartalet av 2019 har en prispott på 50 000 kronor uppdelat bland de två spelen. Ligan kommer att vara öppen för hela Europa och det kommer spelas två stycken förkval för placeringar i de olika divisionerna.

Ligan är något vi har jobbat med under hösten och är så glada att äntligen få lansera den Vårt mål är såklart att en kvinnlig liga inte ska behövas, då vi verkligen tror att E-sporten har möjlighet att ligga i framkant med inkluderandet. Vi ser bara att det saknas en seriös liga för tjejer att visa upp sina talanger utan kommentarer om deras kön och hur det skulle korrelera med deras prestation. Vi vill helt enkelt att fler ska våga sig in i de mixade turneringarna och tror att en kvinnlig liga kan göra att det steget känns mindre svårt att ta. Säger Olivia Mattson, turneringsansvarig för Female Legends, till Fragbite.
Enligt Female Legends är ligan till för att fylla ett tomrum inom esporten. Ett tomrum där kvinnor kan tävla och utvecklas tillsammans utan att behöva oroa sig över hur de bemöts. Målet med ligan är att den inte ska behövas. Det kanske låter lite bakvänt men enligt Female Legends måste kulturen och jargongen inom esporten förändras så den blir bemötande och inkluderande.


Artikelbild: Female Legends

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..