×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Mousesports vinner ESL One New York efter comeback mot Liquid

2
ESL One New York har äntligen hittat sin vinnare. Efter en rejäl omgång på alla fem kartor visade det sig att Janusz "Snax" Pogorzelski och hans Mousesports var bäst i Brooklyn.
Hemmapubliken samlades som stöd för Team Liquid när Cache invigdes som öppningskartan i finalen. Ett stöd som verkligen behövdes när Mousesports sköt ifrån under T-pistolrundan och samlade sina första tre för serien. Russel "Twistzz" Van Dulken var storspelaren under första halvlek. Han fortsatte att rädda amerikanerna än en gång när han repellerade ett två-mot-fem läge; mot en eco vid 8-9. Därefter fick Liquid tillgång till bombplatserna, men trots flertalet apteringar lyckades Mousesports återhämta och säkra runda efter runda för att till slut vinna kartan med 16-12.

Andra kartan, Nuke, fick se ledaren Nick "nitr0" Cannella komma fram med sin AWP. På den fördelaktiga CT-sidan lyckades han kamma hem elva rundor tillsammans med sitt kompani, för att under andra halvlek gå upp i en stor 15-4 ledning. Ett sista försök att hålla Mousesports vid liv kom från Janusz "Snax" Pogorzelski som säkrade ett en-mot-två läge innan laget slutligen föll till Liquid två rundor därpå.

Under Inferno bibehöll Liquid sin ständiga press. Vid halvtid hade laget jobbat upp nio rundor inför försvarssidan. Snax försökte återigen göra allt för att komma tillbaka in i matchen genom en ytterligare clutch på pistolrundan. Mousesports såg ut att ha en livlina kvar, som förlorades direkt därpå. Amerikanerna var överlägsna på Inferno och försvarade därefter hem kartan.

Dust II var den psykologiska kartan. Liquid gick kortfattat upp i en stor ledning som anfallare då poängtavlan skrevs till 13-4. Mousesports avancerade rent taktiskt och kompletterade så småningom med kraft för att trycka tillbaka matchen till 14-14. Efter att den tunga stenen placerats över Liquid sågs Keith "NAF" Markovic clutcha en runda, med ett direkt svar från européerna. Twistzz noterade antalet multifrags (rundor med över 3 frags) till över 20 när näst sista kartan gick bort mitt framför ögonen på Liquid, under övertid.

Den avgörande kartan blev Mirage. Kartan som började så bra för amerikanerna gav fyra tidiga rundor för det taktiskt spelande laget. Några som inte alltid följde boken men trots allt hade talangerna i framkant var de röda. Fem till Liquid i halvlek gav Mousesports tio; efter att pistolrundan gått Mousesports väg, följt av en triss efter första köprundan, var matchpoäng inom räckhåll för européerna. Chris "chrisJ" de Jong satte sista spiken i kistan för Liquid då han skickade ner varenda Liquid spelare och säkrade turneringsvinsten rundan därpå.



Artikelbild: ESL

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..