×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Faze utslagna ur Faceit Major — Astralis och Liquid vidare till semifinal

1
Efter den sista kvartsfinalen stod det klart att samtliga svenskar eliminerats från Faceit Major. Astralis besegrade Faze Clan med 2-0 i kartor efter att Liquid säkrat sin plats i semifinalen mot Hellraisers.
Giganternas slag tog sin början på Mirage. Kartvalet som tidigt in i turneringen plågat Faze Clan, trots springbanan mot G2, fick sig en chans. Idag var verkligheten längre ifrån matchen mot G2, då den multinationella linan tappade bort elva rundor som anfallare till i Astralis. Finn "karrigan" Andersen, som numera har släppt ledarrollen, sågs skjuta upp höga siffror tillsammans med Olof "olofmeister" Kajbjer. Poängtavlan började sakta röra sig mot 15-15, trots det stora underläget; men efter ett abrupt slut precis på mållinjen inkasserade Astralis kartan med 16-14.

På Inferno tog försvarsspelet över då Faze klev in i förarsätet redan under första halvlek. Ett försvar som hade säkerligen kunnat säkra en vinst fick ett avbrott innan halvtid när hämtade danskarna hem två slutgitliga rundor för att säkerställa 10-5. Danskarna, som varit kända för sitt försvarsspel, fortsatte precis som förut. Efter tillägget av Emil "Magisk" Reif till Astralis förstärktes det skottsäkra försvaret som idag var obrytbart av Faze. Utan någon större eldkraft från svenskens sida gick det inte vägen för Faze som slogs ut ur Faceit Major.



Liquid fortsätter i fin form

Amerikanska titelutmanarna, Team Liquid, var först ut med att välja Mirage i dagens öppnande kvartsfinal mot Hellraisers. Kartan fick sig en rejäl start när amerikanerna tidigt drog ifrån som anfallare, med Jonathan "EliGE" Jablonowski som tonsättare. Tolv rundor som anfallare med storspelande Elige resulterade i en tillräckligt stor buffert för att plocka första pinnen inför Dust II. Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk och Özgür "woxic" Eker fick stå till svars på Dust, där Hellraisers uppvisade ett imponerande anfallsspel för att ta matchen till Cache.

Därefter var det istället Liquid som tog över det vinnande anfallet. Efter tio säkrade rundor i halvtid, följt av en ytterligare pistolrunda i deras favör, hade Hellraisers inte mycket kvar att säga då slutresultatet drogs till 2-1 i kartor.



Artikelbild: Adela Sznajder för Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..