×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

DreamHack

Fnatic vinner slaget om Sverige — vidare till semifinal i Marseille

1
Sista kvartsfinalen i Marseille såg två svenska topplag drabbas samman i en långvarig bäst-av-tre serie. Samtliga tre kartor tillsammans med en nervkittlande sista karta krävdes för att särskilja lagen som uppvisade den sanna skicklighet Sverige erhåller inom CS.
I sann Fnatic anda spikades Mirage fast som första kartan där de även fick börja på den försvarande sidan. Några större svårigheter upplevde inte Fnatic som genom Freddy "KRiMZ" Johansson och Jesper "JW" Wecksell kopplade ett rejält tag om matchen och notera 12-3 vid halvtid.

Väl över på den anfallande sidan började istället Ninjas in Pyjamas komma till liv i en utmanande form följt av sex raka rundor som hämtades hem av försvaret. Mer än så lämnades inte till ninjorna då Fnatic såg ut att ha koll på motståndet och adapterade sin spelstil följsamt för att skicka tillbaka NiP till Inferno, deras egna kartval.

Ninjas in Pyjamas had uppenbarligen inga planer på att falla kort på egna kartan, och mycket riktigt uppvisade ninjorna ett stabilt försvar genom bland annat Fredrik "REZ" Sterner och Dennis "dennis" Edman då sju rundor plockades upp innan Fnatic fann sin första. Fortsättningsvis samlade ninjorna in elva rundor innan halvtid då järnet förblev kallt för rivalerna, något som fortsatte även in i andra halvlek. Inte mycket mer gick Fnatics väg när resultatet fastslogs till 16-5 och tvingade serien in på Train som den sista och avgörande kartan.

Train huserade en rejäl pistolduell under första halvlek där Edman stod för en enastående prestation men där Freddy "KRiMZ" Johansson tog fram hans bästa och överträffade Edman för att säkra pistolrundan för Fnatic. Spåren från Inferno återfanns på Train när ninjorna var på väg mot en rejäl försvarande halva innan en timeout kom från Fnatic och fem rundor kunde åtminstone säkras inför halvlek nummer två.

En ytterligare pistolkung kom till räddning under andra halvlek som såg Patrik "f0rest" Lindberg smälla ner fyra i en minst sagt magisk runda. Vidare fortsatte rundorna fram och tillbaka för att pressa ut det bästa från båda sidorna i en känslosam och fartfylld match. Mot slutet efterliknade matchen en repris från finalen av IEM Katowice 2015 där Fnatic, likt idag, drog det längre strået, men där båda lagen faktiskt visade hur talangfull och skicklig den svenska CS-scenen är.Artikelbild: Adela Sznajder, Dreamhack
igår 09:16
Hur väl känner du igen CS:GO-spelarna? Testa dina färdigheter i Fragbites nya skäggquiz i samarbete med Philips OneBlade. Priser från Philips Grooming står på spel mellan de som är bäst på att peka ut vilket skägg som hör hemma på vilken spelare.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..