×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

k1to straffas efter rasistisk kommentar mot felps i Faceit Pro League

1
Faceit har vidtagit åtgärder efter att Alternate Attax senaste tillskott Nils "k1to" Gruhne fällt en rasistisk kommentar mot Joao "felps" Vasconcellos. Organisationens general manager ber om ursäkt men tänker inte vidta någon form av disciplinär åtgärd från organisationens sida.
Den tyska Alternate Attax-spelaren Nils "k1to" Gruhne har hamnat i blåsväder efter att han fångats på stream under en Faceit Pro League-match. Spelaren kallade Joao "felps" Vasconcellos för "fucking monkey" efter att han blivit dödad av den brasilianska spelaren. När Vasconcellos såg klippet tog han till Twitter för att notera vad Gruhne kallat honom, något den tyska spelaren bad om ursäkt för.

"Vi litar på att k1to inte är rasist på något vis. På grund av det och den snabba lösningen mellan de två berörda parterna kommer vi inte att vidta någon form av disciplinär åtgärd mot vår spelare. Han fick en månadslång FPL-suspension och vi anser att detta bör vara tillräckligt. Å Alternate Attax vägnar ber jag om ursäkt till alla som kände sig förolämpade av k1tos ord. Vi och våra spelare kommer aldrig att diskriminera människor baserat på härkomst, religion, kön eller på något annat sätt", berättar Alternate Attax general manager Stephan "Scars" Barth för Fragbite.

Den tidigare SK Gaming-spelaren förlät snabbt Gruhne och skrev öppet via Twitter att alla gör misstag. Vasconcellos tidigare lagkamrat Gabriel "FalleN" Toledo gick i samband med detta ut via sina kanaler i hopp om att Faceit skulle notera den rasistiska kommentaren. Som följd av detta har Gruhne blivit utesluten från FPL under en månads tid.

Vasconcellos menar att alla gör misstag
Twitter

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..