×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Fnatic vinner WESG-finalerna över Space Soldiers

5
Efter tre spelade kartor står svenska Fnatic som mästare av WESG 2018. Laget vann med 16-12 på Cobblestone, 16-19 på Inferno och 16-14 på Mirage för att återvända till Sverige 6,6 miljoner kronor rikare.
Under söndagsmorgonen lyfte Fnatic trofén i Haikou, Kina, efter att de slagit Space Soldiers med 2-1 i kartor. Finalserien började på Cobblestone, där den turkiska sidan tog en tidig ledning. Det hela vände dock rätt snabbt då Jonas "Lekr0" Olofsson kunde clutcha sitt lag till ledning med 10-5.när halvtidssignalen löd. Under den andra halvan lyckades Space Soldiers lite mer än dubbla sina rundor, men svenskarna stängde snart kartan med 16-12.

Inferno började bra för Fnatic som tog en ledning på 7-0 innan Ahmet "paz" Karahoca och hans lagkamrater kunde ta sig in i matchen. Space Soldiers tog fyra rundor på rad, innan Robin "flusha" Rönnquist clutchade 1vs1 för att säkra sitt lags åttonde runda. I halvans sista runda vann Buğra "Calyx" Arkın ett 1vs2-läge vilket placerade hans lag på totalt sju rundor under halvans gång, 7-8. Turkarna fortsatte sin framgång i halvan därpå och kunde snart nå matchpunkt, men de lyckades inte stänga kartan utan Fnatic lyckades ta det till övertid. Tyvärr kunde svenskarna inte få övertaget och Space Soldiers stängde övertiden med 19-16 för att pusha finalen till en tredje karta.

Matchen avgjordes på Mirage där Fnatic började som anfallare. Det var dock försvararna som fick en tidig ledning och de totalt dominerade den första halvan. Fnatic kunde dock säkra majoriteten av de sista rundorna för att få totalt sex rundor under halvans gång, 6-9. Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş hjälpte sitt lag till att vinna de första rundorna som anfallare, men Jesper "JW" Wecksell säkrade halvans första vapenrunda till den svenska sidan. Rymdsoldaterna tog än en gång över och de tog kartan till 14-7 innan Fnatic vaknade upp, vilket inte gav Space Soldiers en chans att stänga kartan. Fnatic vann nio rundor på rad, för att stänga kartan med 16-14 och bli krönta vinnarna av WESG 2018.



Artikelbild: WESG

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..