×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

IEM

Fnatic vinner IEM Katowice 2018 över Faze Clan med 3-2 i kartor

11
Svenska Fnatic har säkrat IEM Katowice-titeln efter en nagelbitande final mot Faze Clan. Maikil "GOLDEN" Selims femma vann matchen med 3-2 i kartor, där den sista kartan gick till övertid, vilket ger Fnatic sin tredje Katowice-titel genom tiderna.
Finaldags hade det blivit för svenska Fnatic som minst sagt fick rusta upp sig inför karta nummer ett, Cache, i en bäst-av-fem match mot ett revanschsuget Faze Clan. Spåren från det tidigare mötet på kartan verkade sitta kvar till en början när de försvarande svenskarna säkrade pistolrundan och rundan därpå. Det var dock endast fram till den tredje rundan som Fnatic hade något att spela på vilket var den tid superlaget behövde för att starta upp maskinen på Cache. En dominans tog hela kartan med storm och från den anfallande sidan till den försvarande sidan hämtade Faze upp sexton rundor av de tjugoen spelade.

Karta nummer två var svenskarnas egna kartval och Inferno som laddades in, förväntades ge dem ett grepp i uppförsbacken. Starten på den anfallande sidan lämnade Fnatic med sex rundor i bagaget innan det var dags för den fördelaktiga sidan som nu var avgörande för kartan. Under gårdagen visade Maikil "GOLDEN" Selim och hans lagkamrater hur de tog ett övertag som försvarare, och än en gång satte svenskarna upp ett imponerande försvar när matchen togs till övertid. Rundorna fortsatte att splittas mellan lagen samtidigt som övertiden äntrade sitt andra stadie. Svenskarna förblev försvarare och med individuella prestationer i framkant lyckades de jämna ut siffrorna till 1-1 i kartor innan det var dags för Overpass.

Svenskarna förde med sig sitt momentum in på seriens tredje karta, som de började starkt med en ledning på 6-0 innan Faze kunde ta sig in i leken. Trots ett starkt övertag kunde Faze vända på steken, bland annat tack vare en ace-clutch när Ladislav "GuardiaN" Kovács hamnade ensam mot fem svenskar i matchens nionde runda. När halvtidssignalen löd stod Fnatic i ledning med ynka en runda, 8-7. Den helsvenska femman vann kartans andra pistolrunda och än en gång hamnade Faze i en tuff position. Fnatic nådde matchpunkt utan att släppa en enda runda under andra halvlek till sina motståndare. Robin "flusha" Rönnquist avslutade kartan med 25 frags under bältet och 16-7 på resultattavlan för sitt lag.

Mirage började bra för Faze som inte bara vann den första pistolrundan, men kunde ta ledningen på 5-0. Tre frags från Jesper "JW" Wecksell och två från Selim gav deras lag sin första runda, 1-5, men det var inget de kunde bygga vidare på. Rönnquist stängde halvan med fyra snabba frags, men Faze hade ett klart övertag med sina 11-4. Ledningen fortsatte efter sidbytet där Faze vann kartans andra pistolrunda. Svenskarna gjorde ett försök till comeback, men Faze visade sig snäppet starkare och kunde stänga kartan med 16-11, vilket tog serien till en femte och sista karta.

Serien skulle avgöras på Train, där Faze vann den första pistolrundan, något Wecksell besvarade i nästkommande runda för att kvittera med 1-1. Så fortsatte det under hela den första halvan, där rundorna gick fram och tillbaka mellan finalisterna. När halvtidssignalen löd ledde Faze med ynka en runda, 8-7. Danska Finn "karrigan" Andersen clutchade 1vs2 i kartans andra pistolrundan, vilket gav Faze en fortsatt ledning. Fnatic vann sin första runda som anfallare tack vare tre snabba från Freddy "KRiMZ" Johansson och snart kunde den svenska femman kvittera med 10-10. De hade lyckats säkra ledningen på 13-10 innan Nikola "NiKo" Kovač fick ner fyra av dem på bombplats A för att hjälpa sitt lag till 11-13. Lyckan var dock inte långvarig så Rönnquist fick en ace i nästkommande runda. Rundorna gick än en gång fram och tillbaka tills Faze nådde matchpunkt, men ytterligare en ace från Rönnquist tvingade kartan till övertid. Det var en övertid som svenskarna gick ur på topp och de stängde kartan med 19-17.Artikelbild: ESL

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..