×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

RES Gaming faller i semifinalen mot Dignitas — Squared Prospect glider förbi Keyd Stars

1
Den andra dagen av Intel Challenge Katowice 2018 har avslutats och vi har nu våra finalister. Team Dignitas Female slog de regerande mästarna i RES Gaming efter tre spelade kartor och kommer att möta Squared Prospect, som slog Keyd Stars Female med 2-0, under morgondagens final.
Den första semifinalen började på Inferno där Team Dignitas Female vann den första pistolrundan. Lyckan var dock inte långvarig då Ksenia "vilga" Kluenkova clutchade 1vs2 i andra rundan för att få in RES Gaming i matchen. De regerande mästarna tog ledningen, men fyra frags från Amanda "rain" Smith i runda elva höll Dignitas kvar i matchen. När halvtidssignalen löd ledde RES med ynka en runda, 8-7. I den andra pistolrundan fick svenska Zainab "zAAz" Turkie tre frags och Christine "potter" Chi två för att säkra en fortsatt ledning. Det var rätt fram för RES som snart kunde stänga kartan med 16-11.

Nästa karta var Nuke där Dignitas än en gång tog den första pistolrundan. Precis som på förra kartan kvitterade RES i rundan därefter tack vare en 1vs2-clutch från Turkie. Efter tog Dignitas över kontrollen och tog halvan med 11-4, bland annat tack vare en ace från Smith som slutade i en vunnen 1vs2-clutch. Hon fortsatte att briljera för sitt lag under andra halvlek och hon tog sitt lag till vinst med 16-5.

Train blev den sista och avgörande kartan där den nordamerikanska femman vann tre av de första fyra rundorna. Julia "juliano" Kiran försökte att säkra en andra runda till sit lag när hon ställdes ensam mot tre spelare, men hon fick bara ner två innan Smith fick ner den svenska spelaren. Än en gång stängde Dignitas kartan med 11-4. Den andra pistolrundan gick till RES efter att Turkie vunnit en 1vs2-situation, men det var inte nog då deras motståndare visade sig på tok för starka. Dignitas avancerade till final med 16-6.


I den andra semifinalen ställdes Squared Prospect mot brasilianska Keyd Stars Female. Serien började på Cobblestone där Ivelina "HellRose" Danova och hennes lagkamrater tog den första pistolrundan. Keyd besvarade genom att vinna den andra rundan, men sedan gick rundorna fram och tillbaka. I den femte rundan vann Kristina "zon1Q" Stevanović en 1vs3-situation vilket gav hennes lag chansen att samla sig. Bruna "bizinha" Marvila fick två frags i halvans sista runda för att hålla sitt lag på banan, men det var inte tillräckligt då de låg under med 5-10. I kartans andra pistolrunda pushade Keyd snabbt mot bombplats B, vilket lyckades och det blev starten på att rundorna än en gång gick fram och tillbaka mellan lagen. Till slut var det den europeiska femman som fattade fotfäste och stängde kartan med 16-11.

Trots att svenska Vanessa "Nessa" Ahlström fick ner två av sina motståndare i den första pistolrundan på Mirage, så var det Keyd som tack vare bra spel från Marvila som vann rundan. Brasilianarna tog en ledning på 3-0 innan Squared fick chansen att ta sig in i matchen. Lyckan var inte långvarig då Gabriela "GaBi" Maldonado och Juliana "showliana" Maransaldi fick vars två frags i nästa runda för att säkra en fortsatt ledning till sitt lag. Vid halvtid stod det 10-5 till den brasilianska sidan. Squared vann kartans andra pistolrundan och två snabba från Vicky "vic" Dose gav dem rundan därefter.En enorm comeback gjorde att Keyd bara kunde säkra fyra rundor under kartans andra halva, innan Squared stängde kartan med 16-14. Kartans bästa spelare blev Danova med hela 31 frags, tätt följd av Keyds Maransaldi på 30 stycken.


Detta innebär att RES Gaming, de regerande Intel Challenge-mästarna, kommer att slåss om en tredjeplats under morgondagen mot Keyd Stars Female. Därefter kommer Team Dignitas Female att ställas mot Squared Prospect, ett lag som skapades bara några dagar innan det europeiska kvalet, i jakten på Intel Challenge Katowice 2018-titeln.

Artikelbild: ESL

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..