×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Cloud9 sensationella vinnare av Eleague Major Boston — slår Faze Clan efter rysarfinal

9
Faze Clan, med svenskarna Olof "olofmeister" Kajbjer och Robert "RobbaN" Dahlström, var klara förhandsfavoriter. De vann även den första kartan med jämna 16-14. Sedan klev Cloud9, och publiken i Agganis Arena, fram stort och efter dubbla förlängningar på den tredje kartan kunde det amerikanska laget slutligen säkra vinsten. Det blev alltså en sensationell hemmaseger under Eleague Major Boston.
Det var inför en fullsatt Agganis Arena som Faze Clan och hemmalaget, tillika publikfavoriterna, Cloud9 tog plats på scenen för att göra upp om majortiteln under söndagskvällen. Matchen, som spelades med formatet bäst av tre kartor, inleddes på Mirage med Cloud9 på den anfallande sidan. Det var också det amerikanska laget som öppnade klart starkast. Nio rundor in i kartan låg de i en imponerande 8-1-ledning. I det läget vaknade Faze Clan till och kunde minska avståndet något, till tre rundor, inför den andra halvan. Här var det i stället Faze Clans tur att visa prov på ett effektivt anfall. Cloud9 gick visserligen upp till 12-7, men därefter klev stjärnorna i Faze fram på allvar och vände på matchen. Det skulle dock dröja till kartans sista ordinarie runda innan avgörandet föll och Faze Clan kunde fastställa slutresultatet för kartan till 16-14.

Ny stark start för Cloud9

På finalens andra karta, Overpass, fick vi se en liknande inledning som under den första. Nämligen att Cloud9 tog kommandot. Denna gång var det spelandes som det försvarande laget, och det dröjde faktiskt så länge som till den nionde rundan innan Faze Clan slutligen lyckades penetrera det amerikanska försvaret. Den här gången kunde Cloud9 ändå säkra en väldigt klar ledning inför sidbytet genom ett fortsatt starkt försvarsspel, vilket innebar ledning med 12-3 för amerikanerna. Cloud9 kunde sedan väldigt snabbt gå upp på 15 vunna rundor och därmed skaffa sig hela elva kartbollar, men fullt så många behövdes inte. För även om Faze Clan påbörjade en viss upphämtning stannade deras rundskörd för kartan på tio stycken, därmed var matchen utjämnad till 1-1.

Bilden på Finn
Bilden på Finn "karrigan" Andersen visar tydligt besvikelsen hos Faze Clan efter att laget förlorat finalens andra kartan. Foto: Eleague


Dubbla förlängningar avgör finalen

Finalens tredje, och direkt avgörande karta, var satt till Inferno och vid det här laget känner ni till mönstret. Cloud9 stod återigen för den bättre starten, trots en förlorad pistolrunda, spelandes som det anfallande laget. Amerikanerna kunde dra ifrån till en 5-1-ledning. Längre än så tänkte dock inte Faze släppa iväg sina motståndare den här gången. I stället fick vi se Faze komma ikapp och gå om Cloud9, vilket resulterade i en knapp 8-7-ledning i halvtid. Efter sidbytet tog Faze Clan över handlingarna allt mer och kunde sakta men säkert dra ifrån sina motståndare. Cloud9 klamrade sig emellertid fast vid matchen och en chans på titeln genom att vinna några riktigt fina rundor. Något som slutligen resulterade i att ställningen efter 30 spelade rundor var 15-15 och förlängning väntade.


Väl i förlängningen, med lagen fortsatt på samma sidor som under kartans andra halva, var det Cloud9 som kunde fortsätta samla på sig rundor. Så pass att de vann samtliga tre innan sidbytet och därmed bara behövde vinna en till för att säkra titeln. Det var även riktigt nära att så skulle ske i runda 36, men i sista stund lyckades Ladislav "GuardiaN" Kovács rädda Faze Clan och tvinga fram en andra förlängning.

Den andra förlängningen inleddes med en vunnen runda för Faze Clan, resterande två innan sidbytet plockades dock upp av Cloud9 som därmed skaffade sig ett bra läge inför fortsättningen. Två rundor senare var det klart. Cloud9 vann kartan med 22-19 och därmed även matchen med 2-1 i kartor.

Resultat, turneringfinal



Artikelbild: Eleague

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..