×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

NiP mot G2 Esports öppnar finaldagen i Malmö

1
Masters-turneringen i Malmö Arena går in på den femte, och sista, dagen. Det är nu allt ska avgöras.
Endast fyra lag återstår i kampen om Dreamhack Masters Malmö-titeln. Bland dessa återfinns de regerande mästarna, svenska NiP Gaming.

Svenskarnas resa fram till dagens semifinaler inleddes med en behaglig 16-8-vinst mot stärnlaget Faze Clan, under den första gruppspelsdagen. NiP fick därmed ledigt under torsdagen innan de i fredags gick upp mot Gambit Esports i gruppavgörandet. Där blev det seger med 2-1 i kartor, i en match där de två första kartorna gick till förlängning. Väl framme vid den direkt avgörande kartan var svenskarna det klart bättre laget då de vann med hela 16-7.

Därefter väntade en kvartsfinal mot ett piggt Natus Vincere. Det var även det ukrainsk-ryska laget som öppnade klart bäst, detta då de vann öppningskartan med klara 16-6. NiP såg sedan ut att ha gjort sitt i turneringen då Na`Vi länge hade övertaget även på den andra kartan, men då fick vi se på lite magi. Svenskarna tvingade fram en förlängning, som sedan blev ytterligare en, och där vände allt. NiP vann kartan och säkrade sedan semifinalplatsen genom att vinna den avgörande kartan, en som de knappt brukar spela (Mirage), med hela 16-8.

Gruppettor står för motståndet

I dagens semifinal ställs NiP alltså mot det franska, så kallade superlaget, G2 Esports. Fransmännen slutade, precis som NiP, först i sin grupp och imponerade därefter då de slog ut världsettorna SK Gaming med siffrorna 2-1 i gårdagens kvartsfinaler.

På den andra sidan slutspelsträdet ställs de danska fansens hopp, North, mot de regerande majormästarna Gambit Esports. De senare är ett lag som har överraskat på de flesta tyckare genom att leverera, trots att de tappat Danylo "Zeus" Teslenko till Na`Vi. En stor del i detta har Bektiyar "fitch" Bakhytov, tryout-spelaren som hämtats in från det kazakiska laget Tengri. Bakhytov som imponerande nog finns med i toppen av de många olika statistiska värden som HLTV mäter.


Semifinal 1
Semifinal 2

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..