×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Estland

mousesports plockar in omtalade "ropz" — Spiidi kliver ner

2
Timo "Spiidi" Richter hoppar på bänken i mousesports. Istället är det estländske Robin "ropz" Kool som rekryteras, och tar därmed klivet in i proffsvärlden.
Robin "ropz" Kool har varit ett hett samtalsämne ända sedan han uppmärksammades i FACEIT Pro League, FPL, där han levererat starkt individuellt mot några av världens bästa spelare. Nu har han gått från duktig amatör till professionell spelare då han gått med i det multinationella mousesports.

"Today marks the day I start my pro career which I am extremely excited for. I'm really happy to start this journey with mousesports, one of the best international CS:GO teams out there currently. I am very motivated to work hard and prove myself to everyone out there. We as a team are determined to become a top contender and do our best. #vamouz.", uttalar sig ropz via mousesports.

Spelaren som lämnar plats för den 17-årige estländaren är Timo "Spiidi" Richter, som efter en tuff tid, bland annat på Eleague-majorn, valt att kliva ner för att återfinna motivation.

mousesports

Nederländerna Chris "chrisJ" de Jong
Tyskland Denis "denis" Howell
Spanien Christian "loWel" Garcia Antoran
Tjeckien Tomáš "oskar" Šťastný
Estland Robin "ropz" Kool

Tyskland Timo "Spiidi" Richter (Inaktiv)

Laget debuterade tillsammans redan under gårdagen, där EnVyUs stod för motståndet i ESL Pro League. I den första av de två mötena vann mousesports med 16-8 på Cobblestone, där ropz även stod för flest frags på servern. Den andra kartan, Nuke, blev lite jämnare, men även där blev det en vinst. Slutresultatet skrevs 16-12 till mousesports, en vinst som ropz garanterat bidrog till, men slutade längst ner i sitt lag sett till antal frags.

Har ifrågasatts

Att vara duktig på CS:GO är dock inte alltid enkelt. Kool har ifrågasatts både av amatörer och av professionella spelare, då det ansetts vara konstigt att någon med en sådan talang inte tagit klivet mot proffsscenen. Senast var det Jesper "JW" Wecksell som ifrågasatte varför han inte tar ett år från skolan och i alla fall testar att spela professionellt. Då svarade ropz dock med att han inte vill ta risken att pausa sin utbildning för någonting som inte är säkert.

Denna tanke ligger kvar hos den 17-årige estländaren då hans schema med mousesports passar perfekt för att han ska kunna fortsätta studera, berättar han för HLTV.org. Schema-klaffen var också en av anledningarna till att han valde mousesports över erbjudanden från både Nordamerika och övriga delar av Europa.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..