×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

NiP Gamings VD: "Våra spelare tjänar bra"

1
NiP Gamings VD Hicham Chichane avslöjade, i en intervju med Komplett.no, hur mycket deras CS:GO-spelare tjänar i snitt per år.
Trots att de legendariska ninjorna haft det kämpigt på senare tid rent spelmässigt, men affärerna blomstrar trots allt för NiP Gaming, i alla fall enligt organisationens VD Hicham Chichane.

Den norska VD:n berättade i en intervju med IT-sidan Komplett.no att organisationens CS:GO-spelare tjänar ungefär 1,5-2 miljoner kronor om året. Samtidigt tjänar organisationens Dota 2-lag ungefär en miljon kronor per år.

"Våra spelare tjänar bra på att spela. Counter-Strike-spelarna tjänar till exempel mellan 1,5 och 2 miljoner (norska kronor) per år, och våra Dota 2-spelare har en lön på ungefär 1 miljon NOK per år"

Chichane angav inte om summan enbart är baserad på spelarnas lön, men med tanke på lagets senaste prestationer, hade det inte varit så konstigt om detta var fallet. Förra året gick det bra för organisationen, rent finansiellt. Den 17 augusti 2016 skrev Breakit.se att bolaget värderades till 105 miljoner kronor, med Emil "HeatoN" Christensens innehav på en summa strax under 43 miljoner kronor.

Det visade sig i samband med artikeln att organisationen omsatte 18,1 miljoner kronor år 2015. Detta är en stor förändring i jämförelse med hur det såg ut under en period, när CS:GO-spelarna blev nekade ekonomisk ersättning i flera månader i följd. Christopher "GeT_RiGhT" Alesund omsatte samma år 1,8 miljoner kronor i sitt aktiebolag. Efter diverse kostnader hade bolaget en vinst på 1,2 miljoner kronor.

Utöver de 22 professionella spelarna NiP Gaming innehar, arbetar ungefär dubbelt så många inom organisationen, med allt från coaching till innehållsproduktion. Chichane liknar det hela med att arbeta inom en fotbollsklubb, det är mycket som pågår runt spelarna som man inte ser utifrån.
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..