×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

StarSeries

FaZe Clan besegrade G2 Esports i den första kvartsfinalen

1
Det europeiska stjärnlaget FaZe Clan, med den svenske coachen Robert "RobbaN" Dahlström, har spelat sig fram till semifinal i Kiev. Laget slog under lördagsförmiddagen G2 Esports, ett lag som såg riktigt starka ut under gruppspelet, med 2-1 i kartor.
Denna första semifinal − som alltså spelades mellan det stora utropstecknet från gruppspelet, franska G2 Esports, och FaZe Clan − fick en relativt jämn start då FaZe vann den första halvan på Inferno med 9-6. Det spelandes som det anfallande laget. Efter sidbytet hade G2 inte en chans och lyckades endast vinna en runda innan FaZe hade avgjort och kopplat greppet om kvartsfinalserien.

G2 Esports kunde dock komma tillbaka och såg betydligt starkare ut på matchens andra karta, Nuke. Fransmännen började som det försvarande laget och säkrade där, trots att de förlorade kartans två första rundor, ett 9-6-övertag i halvtid. FaZe gjorde sedan sitt bästa för att stoppa G2 under den andra halvan men fransmännen var allt för starka för det europeiska stjärnlaget. Kartan slutade 16-11 till G2 Esports.

G2 hade, trots vinsten på Nuke, en del att fundera över inför den sista kartan. På bilden: G2-spelaren bodyy.
G2 hade, trots vinsten på Nuke, en del att fundera över inför den sista kartan. På bilden: G2-spelaren bodyy.

Kvartsfinalen kom alltså att avgöras på den tredje − och sista − kartan, Train. G2 började som det favoriserade försvarande laget och gavs med det en god chans att koppla greppet om matchen. I stället fick vi se FaZe vinna fem raka rundor redan i starten, för att slutligen landa på tio vunna innan den första halvan var över. Klar fördel för FaZe inför matchens sista ordinarie halva med andra ord.

Kartans andra halva inleddes med att FaZe Clan vann sin sjätte raka pistolrunda i matchen. Som flera gånger tidigare i matchen fick vi sedan se G2 vinna den följande ecorundan och med det började spelet bli något jämnare. G2 kunde strax därpå rada upp tre raka rundvinster och reducerade med det FaZe försprång till tre rundor. Aleksi "allu" Jalli och hans lagkamrater tänkte dock inte släppa dem närmare än så. Laget vann runda nummer 22 och stormade sedan fram mot seger. Slutsiffrorna för kartan skrevs till 16-10, i FaZe favör.

Frankrike G2 vs. Europa FaZe Clan
G2: apEX, bodyy, kennyS, NBK, shox
FaZe: allu, karrigan, kioShiMa, NiKo, rain

Mathias
Mathias "MSL" Lauridsen och Philip "aizy" Aistrup från North

Med det har det blivit dags för turneringens andra semifinal, en intressant drabbning mellan North och uppstickarlaget HellRaisers. Efter att den matchen spelats färdigt har det blivit dags för svenskarna i Fnatic att gå sin kvartsfinal mot Natus Vincere.

Danmark North vs. Europa HellRaisers
CIS Na`Vi vs. Sverige Fnatic
USA CLG vs. Danmark Astralis

Ett fullständigt schema, samtliga resultat och annan matnyttig information hittar ni i vår tittarguide för turneringen.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..