×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

IEM

NiP mästare i Oakland efter riktig rysaravslutning

1
Det blev svensk seger i finalen av IEM Oakland, den första turneringen den ordinarie NiP-femman spelar tillsammans sedan Jacob "pyth" Mourujärvi återvänt från sin skadefrånvaro. NiP vann finalen med 2-1 mot ett SK som utklassade svenskarna på finalens första karta.
Inför matchen valde NiP att plocka bort Mirage från kartpoolen efter att SK, som första lag att välja, hade tagit bort svenskarnas kanske starkaste kort, Nuke. Att NiP valde bort Mirage innebar att SK kunde välja Train som matchens första karta, något som passade det brasilianska laget som handen i handsken.

NiP började som det försvarande laget på Train och lyckades att vinna pistolrundan. SK slog dock tillbaka direkt och sedan kom det mesta att handla om de regerande majormästarna. För trots storspel av Jacob "pyth" Mourujärvi lyckades inte NiP vinna mer än fyra rundor totalt under den första halvan och uppförsbacken var riktigt brant inför sidbytet.

Under den andra halvan fortsatte SK att rulla likt en ångvält då de plattade till det svenska försvaret. Faktum är att NiP inte lyckades vinna någon fler runda, i stället kunde SK vinna kartan med förkrossande 16-4.

SK-kaptenen FalleN kunde känna sig nöjd efter den första kartan.
SK-kaptenen FalleN kunde känna sig nöjd efter den första kartan.


Helt jämnt efter runda 26

NiP sade tidigare under turneringen att de medvetet undvikit Cache i Oakland, anledningen sades vara att de vill spara den till majorkvalet. Nu blev det inte riktigt så då svenskarna valde Cache som sin karta efter att SK plockat bort Nuke.

SK började som det försvarande laget på matchens andra karta och lyckades även vinna de två första rundorna. Därefter kom i princip resten av den första halvan att bli en lektion i hur du spelar som det anfallande laget på Cache, signerat svenskarna i NiP. Med halva kartan spelad var ställningen 10-5 till NiP.

Efter sidbytet kunde NiP vinna de två första rundorna men i den tredje var det i stället SK, med fyra deagles, som skaffade sig en till pinne på resultattavlan. Starkt bidragande till detta var två ruskiga öppningsfrags från Marcelo "coldzera" David. SK vann sedan ytterligare fyra rundor innan NiP åter lyckades freda sig från brassarnas attacker. Lyckan blev dock kortvarig för NiP då SK vann rundan efter vilket trasade sönder svenskarnas ekonomi fullkomligt, plötsligt var ställningen 13-13. Lagen följdes sedan åt till 14-14 innan NiP slutligen kunde stå för det sista rycket och vinna Cache med 16-14.

f0rest, som innan matchen blev utsedd till turneringens MVP, klev fram stort på Cache med sina 30 frags.
f0rest, som innan matchen blev utsedd till turneringens MVP, klev fram stort på Cache med sina 30 frags.


En rysare in i sista rundan

NiP började som det anfallande laget på Cobblestone och inledde den avgörande karta med att vinna de tre första rundorna. Även om SK svarade med att vinna några rundor kunde svenskarna dra ifrån och säkra den första halvan redan i runda elva, då med ställningen 8-3. Efter att hela den första halvan spelats klart var ställningen 10-5 till NiP.

Den andra halvan började med att SK vann tre raka rundor innan NiP lyckades försvara sig i den första riktiga vapenrundan. Brassarna fortsatte dock att knappa in på NiP och då runda 22 avgjorts var ställningen 11-11. Två rundor senare och det var klart övertag för SK men NiP vägrade ge sig. Med endast två ordinarie rundor kvar att spela var ställningen fortfarande helt jämn (14-14), den här gången med ett ekonomiskt övertag för svenskarna. NiP vann sedan runda 29 på ett övertygande sätt vilket tvingade SK att jaga en förlängning beväpnade med endast Tech9-pistoler. Det gick dock inte vägen, i stället kunde NiP fastställa slutresultatet till 16-14.

Brasilien SK Gaming vs. Sverige NiP Gaming
SK: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Sverige NiP Gaming — 128 000 dollar (cirka 1,18 miljoner kronor)
2. Brasilien SK Gaming — 53 000 dollar (cirka 490 000 kronor)
3-4. Europa FaZe Clan — 30 000 dollar (cirka 276 000 kronor)
3-4. Danmark Astralis — 29 000 dollar (cirka 267 000 kronor)
5-6. Brasilien Immortals — 16 000 dollar (cirka 147 000 kronor)
5-6. Frankrike G2 Esports — 15 000 dollar (cirka 138 000 kronor)
7-8. USA Team Liquid — 7 000 dollar (cirka 64 000 kronor)
7-8. USA Cloud9 — 7 000 dollar (cirka 64 000 kronor)
9-10. Europa Natus Vincere — 5 500 dollar (cirka 50 000 kronor)
9-10. Danmark Heroic — 5 500 dollar (cirka 50 000 kronor)
11-12. Kina TyLoo — 2 000 dollar (cirka 18 400 kronor)
11-12. Europa mousesports — 2 000 dollar (cirka 18 400 kronor)

Utöver ovanstående prispengar tilldelades lagen 1 000 dollar, runt 9 000 kronor, per vunnen match i gruppspelet.

37 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 37 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..