×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

HeatoN får första platsen i Esports Hall of Fame

16
Den nybildade Esports Hall of Fame får sin första medlem, detta när den svenske esport-ikonen Emil "HeatoN" Christensen röstats in.
Esports Hall of Fame skapades för att föreviga esportens rika historia. Målet med projektet är att hedra de mest bidragande individerna, som väljs ut via av en expertjury. För att vara berättigad skall individen ha haft en tillräckligt stark karriär och dessutom varit pensionerad i minst ett år.
I mars tidigare i år offentliggjorde den tyska jätten ESL att de tänkt bilda en Esports Hall of Fame. Då sades det att konceptet skulle introduceras på sommarens stora majorturnering, ESL One Cologne, och nu står det klart att så blir fallet.

Personen vars namn blir det första att ristas in på den, än så länge, metaforiska väggen är Emil Christensen. Mer känd under smeknamnet HeatoN har Christensen länge betraktats som en av tidernas mest framgångsrika och inspirerande profiler i esporten, framför allt inom Counter-Strike. Han började som spelare och bröt ut i början av det nuvarande millenniet, och hade en närmare sju år lång karriär som professionell spelare.

"Jag känner mig hedrad att bli den första i Esports Hall of Fame, tack till alla mina fantastiska fans", skriver HeatoN på Twitter.

När Christensen sedan la bössan på hyllan år 2007 sågs han utveckla en del produkter för Counter-Strike, så som möss och musmattor, och lyckades ytterligare borra sig in i folks hjärtan genom att återskapa Ninjas In Pyjamas i samband med att Counter-Strike: Global Offensive tog över.

GeT_RiGhT håller i introduktionen

Emil "HeatoN" Christensen kommer att uppmärksammas som den första profilen att introduceras i Esports Hall of Fame i samband med ESL One Cologne, årets upplaga av den turnering som tog NiP Gaming till sin första, och hittills enda, majortitel. Som grädden på moset är det även NiP:s lagkapten tillika HeatoN:s "efterträdare" Christopher "GeT_RiGhT" Alesund som kommer att presentera bemärkelsen inuti Lanxess Arena. Datumet för händelsen är den 10 juli 2016, alltså under majorturneringens finaldag.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..