×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

USA

ShahZaM berättar: olofmeister hindrade mig från att lägga av

13
Under en streamingsession berättar Shahzeb "ShahZaM" Khan om hur några enkla ord från Olof "olofmeister" Kajbjer fick honom att fortsätta sin karriär snarare än att ge upp.
Shahzeb "ShahZaM" Khan har haft en relativt turbulent karriär. I slutet av 2014 tog han ett massivt kliv när han ersatte Spencer "Hiko" Martin i Cloud9, men bara fyra månader senare fick han lämna laget. Sedan dess har han haft problem att hitta rätt, och det finns säkerligen folk som ifrågasätter hur man orkar gå från att spela bland världseliten till att kriga för att noteras bara i Nordamerika.

Under en streamingsession har nu ShahZaM berättat att det inte alltid varit så lätt, och att han vid ett tillfälle — mot slutet av sin Cloud9-karriär — bestämde sig för att sluta spela och gå tillbaka till skolan. Det fanns dock en svensk världsstjärna, närmare bestämt Olof "olofmeister" Kajbjer, som fick honom på en annan bana.

"Min tid i Cloud9 var rätt så eländig mot slutet, jag fick ta emot en hel del hat. Vi var det enda topplaget i Nordamerika och fick all uppmärksamhet. Jag tog en paus från skolan för att spela med Cloud9. Jag fick betalt, jag reste non stop, jag spelade för USA:s bästa lag. Jag trodde jag levde drömmen, men det var hemskt", berättar ShahZaM under sin streamingsession.
olofmeisters ord hade nog större betydelse än han trodde.


Dåliga resultat och en bandvagn av hat från andra nordamerikanska spelare fick honom att nästan ge upp — tills han satt på en brasiliansk barbecue mitt emot Fnatics superstjärna. I samma veva som han tidigare hade tagit beslutet om att sluta spela fick han uppmuntrande ord av Kajbjer, som då var en av få spelare som ShahZaM såg upp till.

"Olof visste säkert vem jag var, men jag hade aldrig pratat med honom. Jag såg upp till honom, det var precis när han hade stadgat sig som världens bästa spelare. Så han vänder sig mot mig och säger 'Hey ShahZaM, lyssna. Åt skogen med DaZeD och steel, jag har tappat all respekt för dem, bry dig inte om vad de säger. Ignorera dem, fortsätt köra din grej, du har talang', något sånt väldigt snällt", fortsätter ShahZaM.

Dessa ord från olofmeister, vars signatur är den enda som ShahZaM klistrat på något av sina vapen i spelet, tände en gnista hos honom. Efter att han fick lämna Cloud9 började han istället att spela mer och försökte jobba på att bli en bättre lagspelare.

Idag spelar ShahZaM i Echo Fox tillsammans med, bland andra, sin forna Cloud9-lagkamrat Sean "sgares" Gares. Echo Fox är som mest aktuella i Eleague, där de kommer att spela i grupp E tillsammans med mousesports, Na`Vi och FlipSid3 Tactics. Om vi får se ShahZaMs karriär återfå sin fart där lär vi se om ett par veckor. Vill ni höra berättelsen med ShahZaMs egna ord hittar ni VOD:en med tidsstämpel här

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..