×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

MLG

pyth missar MLG Columbus — NiP-coachen threat ersätter *

1
Det har uppstått problem för Ninjas in Pyjamas inför lagets deltagande vid MLG Columbus. Lagets nyaste medlem, Jacob "pyth" Mourujärvi missar nämligen turneringen på grund av visumstrul.
Ninjas in Pyjamas har drabbats av ett spelartapp inför den kommande majorturneringen MLG Columbus. Det är Jacob "pyth" Mourujärvi som tvingats ställa in sitt deltagande i turneringen, detta på grund av att han ej har hunnit få sitt visum i tid.

Ersätter honom gör en annan ninja, som vanligtvis brukar återfinnas bakom spelarna. Det är nämligen NiP-coachen Björn "threat" Pers som nu kommer att kliva in i laget under turneringen och när Fragbite når honom på planet över att Atlanten har han följande att säga:

"Njae det finns inte direkt någon mer utförlig förklaring , han behövde visum men hann inte få det. Ingen dold agenda."
Majorturneringen i den amerikanska staden Columbus, Ohio, startar redan på tisdag och då med följande NiP-femma:

Ninjas in Pyjamas
Sverige Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
Sverige Patrik "f0rest" Lindberg
Sverige Richard "Xizt" Landström
Sverige Adam "friberg" Friberg
Sverige Björn "threat" Pers (tillfällig ersättare)


Exakt vad som ligger bakom visumstrulet är fortfarande oklart då Sverige är ett av de länder som ingår i det amerikanska "Visa Waiver Program", ett program som tillåter medborgare från vissa länder att resa visumfritt till USA.

Det återstår att se hur det svenska stjärnlaget, som har lagt ner flera månader på att börja om på nytt sedan Jacob "pyth" Mourujärvi och Björn "threat" Pers anslöt till laget vid årsskiftet, klarar sig under den kommande majorturneringen efter denna förändring.

Uppdatering — Ninjas in Pyjamas släpper officiellt uttalande
NiP har själva släppt ett uttalande i vilket det framgår att organisationen arbetat nära den amerikanska ambassaden i Stockholm för att ordna med visum åt Mourujärvi, men förgäves. I det framgår det även att NiP för ständiga samtal med MLG och Valve för att hitta en hållbar lösning:

"Vi har under den senaste veckan fört en dialog med Major League Gaming och Valve, där vi har föreslagit olika lösningar. En av de föreslagna lösningarna är att starta turneringen med threat och ersätta honom med pyth, när visum har utfärdats och han är berättigad till resor. Vi väntar på ett slutligt beslut från Valve och MLG i frågan."

74 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 74 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..