×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Fragbite

Gaming Paradise är Årets story 2015

1
Vad minns vi egentligen från året som passerat? Idag offentliggör vi den tredje vinnaren i Fragbite CS:GO Awards 2015, där katastrofturneringen Gaming Paradise röstats fram som det mest minnesvärda.
Årets story 2015: "Helvetet i paradiset"
Huvudroll: Gaming Paradise
Plats: Portorož, Slovenien
Tidsperiod: 6-9 september (och 15 december)
Intrig: Årets sämsta turnering
Sommaren 2015 bjöd på många minnesvärda turneringar, men få gjorde ett sådant avtryck som slovenska Gaming Paradise, som blev allt annat än den paradisturnering arrangören utlovat. När ESL och ESEA offentliggjorde att deras 250 000-dollarturnering Invitational Dubai skulle arrangeras dagarna efter sagda turnering hoppade ett flertal topplag över det slovenska evenemanget, detta till trots fick man ihop en respektabel deltagarlista. Lag som Virtus.pro, Na`Vi, Titan (G2 Esports) och Team Kinguin (FaZe Clan) åkte till evenemanget för att njuta av sol, bad och kampen om 50 000 dollar. Något de fick ångra.


En bild som delades flitigt på sociala medier.


Turneringsdatorerna stulna

Kort efter att evenemanget dragit igång kom förseningarna. Detta är ingenting ovanligt när det gäller CS:GO-turneringar, och inga ögonbryn höjdes förrän man fick veta varför. Enligt rapporter från Na`Vi-spelare på plats handlade det om att arrangörerna skickat en bil för att hämta turneringsdatorerna, men sedan tappat kontakten med föraren. Med andra ord misstänkte man att turneringsdatorerna stulits.

"I officially rename this to Vodka Paradise", skrev en kritisk Denis "seized" Kostin på Twitter.

Efter ett par timmars väntan hade datorproblemet lösts, enligt ryktesväg genom att arrangören formaterat serverdatorer för att istället använda som spelburkar. När turneringen väl drog igång presenterades intressanta matcher, där Titan och Team Kinguin överraskande lyckades ta sig till winner bracket-final via vinster över Virtus.pro respektive Na`Vi. Halvvägs in i turneringen kom dock en ny tråkig nyhet.

Stulna prispengar, hotellstrul och konfiskerad teknik

Kommentatorn Toby "TobiWan" Dawson berättade via Twitter att han informerats om att evenemanget blivit inställt. Anledningen var då oklar, men enligt en annan kommentator, Daniel "dabo0" Burgle, hade prispengarna blivit stulna. Det rapporterades också om att tekniken till produktionen konfiskerats av firman som hyrt ut den, detta efter att de inte mottagit någon betalning från arrangörerna.

Om detta inte var tillräckligt hölls även spelares pass i pant borta på hotellet, då arrangörerna ännu inte hade betalat för rummen. I detta skede utlöstes panik, då flera av lagen ogärna ville missa möjligheten att spela den massiva Dubai-turneringen dagarna därpå.

"Players passports are being held by the police due to hotel and food not being paid. Obviously causes issues with Dubai", skrev TobiWan på Twitter.

Lyckligtvis fick alla spelare tillbaka sina pass, men inte för att arrangören betalade avgifterna för hotellet, utan för att spelarna lyckades övertyga hotellet att det var Gaming Paradise som skulle stå för kostnaden.

Det är även värt att nämna att tre Titan-spelare, i vimlet av dåliga nyheter, åkte på ett virus och fick uppsöka läkare. Detta verkar dock ha löst sig utan några större bekymmer då det franskbaserade laget deltog i Dubai-turneringen veckan därpå.

Team Kinguin vann — men såg inte röken av prispengarna

Trots ovanstående information kunde turneringen spelas färdigt, detta på spelarnas begäran då de ville kunna fördela prispengarna rättvist. För att säkra detta skrevs det kontrakt som garanterade att pengarna skulle betalas ut. Till sist var det Team Kinguin som vann turneringen, och hade således sin första framgång sedan laget bildats. I finalen slog de Natus Vincere, som i loser bracket-finalen lyckats avsluta Titans oväntade framgångar.


Laget som snuvades på förstapriset.


Mot slutet av året kom det dock fram att arrangörerna bakom Gaming Paradise gått i konkurs, och därför är de inte skyldiga att betala ut prispengarna, trots att man skrev ett kontrakt. Detta korade Gaming Paradise till den sämsta CS:GO-turneringen som någonsin arrangerats, och förhoppningsvis kommer ingen någonsin att ta över tronen.

Så röstade juryn

Av de än så länge offentliggjorda resultaten är denna kategori den jämnaste. Vi i juryn var oense, då två medlemmar röstade för ovanstående händelse, medan två röstade för nyheterna om att MTG och Turner tagit massiva kliv in i esporten. Med andra ord fick läsarnas röster göra sig hörda, och där var det Gaming Paradise som — med tre röster mer än Valves tillbakadragna uppdatering — vann.
igår 14:00
De spelare som alltid höjs till skyarna är de som skjuter hårdast eller drar flest klipp. Men de andra då? De som gör det möjligt för sina madfraggers att skina, ska inte de få lite uppmärksamhet? Jo det tycker vi. Därför har vi tagit fram en lista på årets hittills bästa supportspelare.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..