×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

RobbaN gör comeback — som coach i FaZe

14
En svensk veteran är tillbaka i scenen, dock inte som spelare. Robert "RobbaN" Dahlström tar nämligen fram taktikblocket när han kritar på för FaZe Clan.
Att FaZe Clan letat efter en coach som kan strukturera lagets talangfulla femma är ingen hemlighet, inte heller att de pratat med Robert "RobbaN" Dahlström. Nu är det dock officiellt att den svenska meriterade spelaren går in som coach för den europeiska kvintetten.

För den som inte följde Counter-Strike 1.6-scenen är Dahlström en av de mer framgångsrika spelarna som Sverige producerat. Han har nått världstoppen med lag som Begrip, NiP Gaming och SK Gaming, en internationella karriär som sträckte sig från 2004 till 2012, stundvis med NiP-duon Patrik "f0rest" Lindberg och Christopher "GeT_RiGhT" Alesund som lagkamrater.


SK Gaming efter en vinst på IEM New York 2011.
Från vänster: f0rest, RobbaN, GeT_RiGhT, face, Delpan


Någon medaljprydd CS:GO-karriär blev det dock inte för Dahlström, då han lade bössan på hyllan mer eller mindre i samband med att den nya titeln tog över Counter-Strike-scenen. Han var dock med och vann den första offlineturneringen i CS:GO när hans SK Gaming, med Lindberg och Alesund, vann en jippoturnering i spelets beta på Copenhagen Games 2012. Nu kommer han alltså att coacha följande lag.

FaZe Clan

Sverige Mikail "Maikelele" Bill
Portugal Ricardo "fox" Pacheco
Norge Joakim "jkaem" Myrbostad
Norge Håvard "rain" Nygaard
Danmark Philip "aizy" Aistrup

Sverige Robert "RobbaN" Dahlström (coach)
Att RobbaN skulle komma tillbaka blev en snackis när han började streama på Twitch. Då var det dock som spelare, och snacket om en coachingroll i FaZe spreds när Mikail "Maikelele" Bill i en intervju med Aftonbladet nämnde honom som ett exempel på spelare man kontaktat.

29 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 29 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..