×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

#TBT: Så såg Inferno Online ut när det öppnade

1
Elva och ett halvt år har passerat sedan rekordcafét Inferno Online på Odenplan slog upp sina portar. Med helgens Pantamera Challenge i sagda lokal i åtanke tänker vi ta oss en titt på hur det såg ut från början.
Inferno Online, gamingcentret som innehar rekord i Guinness Rekordbok för att vara världens största, står i helgen värd för Pantamera Challenge, en 239 001 kronor värdefull turnering vars prispott, minus 100 000 kronor, baseras på pantade flaskor och burkar just på Inferno Online. Då vi misstänker att många kommer att ta sig till Odeplan i helgen för att se några av världens bästa lag slåss om den större biten av kakan tänkte vi dedikera veckans #TBT i Inferno Onlines ära.

Så har lokalen utvecklats

Inferno Onlines första café låg i Norrköping, och var ett förhållandevis framgångsrikt sådant. Det var dock inte förrän fredagen den 15 augusti år 2003 som man expanderade till Stockholms innerstad, närmare bestämt på Odengatan 60 vid Odenplans östra hörn, för att ta sig an konkurrenter som Matrix, Ownage och Nine. Den 720 kvadratmeter stora lokalen var inredd med 110 datorer, vilket gjorde att de redan från början slogs om förstaplatsen i storlek.

Sju år senare, 2010, fick man hem ett certifikat från Guinness World Records som löd;

"The largest online gaming centre is Inferno Online, Stockholm Sweden, which features 342 high-tech PC's equipped with gaming peripherals and accessories as of 23 April 2010."

Det var snart fem år sedan, och idag har cafét 488 datorer och även 10 Xbox-stationer, allt detta på en yta nästan tre gånger så stor som den man hade 2003. 720 kvadratmeter har nämligen blivit 2000, och i lokalen äger man även Stockholm E-SportArena, som är byggd just för tävlingssammanhang.

Ett hem för turneringar och Counter-Strike-lag

Under åren som passerat har många olika lag kallat Inferno Online för hemmaplan, men mest känt är SK Gaming, som redan vid invigningen tillsammans med A-laget hade "IOS" som sitt näste, och på senare år är det välkänt att NiP Gaming och Inferno Online har gått hand i hand. Intressant är att Inferno-Onlines egna klan, som var ett av de bättre i Sverige för ett decennium sedan, huserade i Norrköping trots storleken på cafét i Stockholm.

Tiden gick och oräkneligt många turneringar har arrangerats i lokalen, och utöver nattgibb varje helg och Inferno Online League-tävlingarna som dök upp titt som tätt har man även arrangerat ofantligt många svenska för- och finalkval till internationella giganter som World Cyber Games, DreamHack och Electronic Sports World Cup. Det är dock inte bara kval och egna turneringar som arrangerats i byggnaden, utan också större internationella händelser som exempelvis Arbalet Cup Europe och 3rd Generation Intel Core Challenge.

Helgens turnering blir ytterligare en i Stockholm E-SportArena, och arrangörerna hälsar att alla inte bara är välkomna, utan uppmanade till att komma och heja på sina favoritlag i turneringen helt gratis. Ett tips är dock att komma tidigt då man estimerar att platserna kommer att fyllas på kort tid.

41 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 41 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..